David Popovici, declarație superbă înaintea Campionatului Mondial de înot

David Popovici se pregătește de Campionatul Mondial de înot în bazin scurt din Australia, competiție la care spune că nu are obiective mărețe.

Delegația României va pleca spre Melbourne la începutul lunii viitoare. CM de înot va avea loc în perioada 13-18 decembrie.

David Popovici rămâne modest înainte de Mondiale

Popovici nu și-a fixat obiective îndrăznețe înainte de Campionatul Mondial și consideră o ”aventură” ceea ce urmează pentru el.

“Nu este cea mai importantă competiţie pentru mine, este un prilej de a învăţa să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel şi, deşi nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am şi o şansă, orice se poate întâmpla. Abia aştept să ajung acolo, vreau să şi văd Australia, vreau să concurez în Australia şi să reintru într-o formă de competiţie”, a spus Popovici.

Pentru că nu îi plac în mod deosebit cursele în bazin scurt, David Popovici a experimentat la Naţionalele de la Otopeni, unde a cucerit medalii de aur la 100m, 200m, 400m şi argintul la 100 m mixt.

A fost prima competiţie într-un an în care am reuşit să iau startul la 25 metri şi este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine …unora le place mult, mie îmi place mult mai mult în bazin lung pentru că am suficienţi metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aş fi concurat la naţionalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni”, a explicat el.

Mai are de învățat

Multiplul campion mondial şi european în vârstă de 18 ani nu şi-a stabilit obiective pentru concursul de la Melbourne: “Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiţie de obiectiv mare, pentru că, deşi este un concurs important pentru mulţi, eu încă trebuie să câştig experienţă. Eu acum învăţ, mai am foarte multe de învăţat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, aşa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăţ”.

Popovici a vorbit şi despre ce îşi doreşte în 2023. “Vreau să obţin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, şi sper să pot adăuga câteva clasări bune şi poate şi recorduri … nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reuşesc să mă autodepăşesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, aşa m-am simţit”, a afirmat David Popovici.

Distribuie articol:

1 COMENTARIU

  1. Tanarul David Popovici este de acum pentru mine, domnul David Popovici ! pe langa valoarea sportiva imensa mai are si inteligenta si buna educatie ! Felicitari parintilor ! Succes domnule David Popovici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari