Dan Petrescu pune presiune pe Edi Iordănescu! Ce va face România cu Ucraina. Antrenorul celor de la CFR Cluj a spus clar

România va debuta la turneul final din Germania contra primei reprezentative din Ucraina, pe data de 17 iunie! Dan Petrescu, cel care și-a setat ca principal obiectiv câștigarea titlului Superligii cu CFR Cluj în sezonul următor, a oferit un pronostic în ceea ce privește rezultatul meciului de luni seară.

De asemenea, Petrescu a vorbit și despre șansele echipei naționale la turnirul continental. Tehnicianul este de părere că românii nu au încredere în capacitățile tricolorilor.

Dan Petrescu pune presiune pe Edi Iordănescu!

„Abia așteptam să înceapă Euro 2024. Chiar dacă a fost o pauză scurtă, deja mi-e dor de fotbal, de meciuri oficiale. Sunt convins că majoritatea nu au încredere în națională. Deși, la câți fani au venit la antrenamente, nu pare așa. Meciurile amicale nu se pun. Mai ales când joci cu adversari mai slabi valoric, precum Bulgaria și Liechtenstein. Ei se apărau, tu trebuia să-i ataci.

Însă la Euro va fi altfel. Ucraina ne va ataca pe noi, fiindcă individual, are jucători mai buni decât noi. De fapt, toate cele 3 adversare din grupă stau mai bine decât România la individualități. Uitați-vă la jucătorii lor, la ce echipe de club joacă și unde sunt ai noștri.

E diferență mare, ăsta e adevărul. Dar antrenorul naționalei noastre a creat o echipă. Iar echipa asta ne-a dus la Euro. Nu știu dacă ceilalți au reușit asta. Iar în fotbal, dacă ai spirit de echipă, e cel mai important. Mai important decât orice. Și de aceea eu văd cel puțin un rezultat de egalitate în primul meci, cu Ucraina!”, a spus Petrescu, conform gsp.ro.

”Atunci se vede dacă ești jucător mare!”

Petrescu are încredere că echipa națională este capabilă să umple din nou străzile cu suporteri. Tehnicianul și-a amintit cum trăia nopțile de dinaintea debutului la un turneul final.

„Cum am jucat noi în preliminarii, cum ne-am calificat?! Toată lumea critica jocul, dar uite că suntem la Euro. Cel mai important este rezultatul. Indiferent cum jucăm, dacă ne calificăm mai departe, lumea va ieși în stradă. Sper să avem rezultate și o să vedeți că așa va fi.

Eu nu mai dormeam. Eram în cameră cu Gică Popescu, vorbeam. Era stres, presiune, era mai grea așteptarea. dar când intri în teren, atunci se vede dacă ești jucător mare. Nu mă mai gândeam la nimic, nici nu știam cine e adversar.

Așa trebuie să abordăm meciurile și acum. Sigur așa vor face jucătorii români. Sunt convins că se vor mobiliza după acele două amicale greșite. Eu zic că le-a prins bine, că dacă băteau cu 4-0 sau 5-0, ziceam că sunt buni și mergeam la Euro cu alt spirit.

Așa trebuie să abordăm meciurile și acum. Sigur așa vor face jucătorii români. Sunt convins că se vor mobiliza după acele două amicale greșite. Eu zic că le-a prins bine, că dacă băteau cu 4-0 sau 5-0, ziceam că sunt buni și mergeam la Euro cu alt spirit!”, a încheiat Petrescu.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed