Cutremur total în fotbal! Acuzații șocante în timpul Campionatului Mondial. Intervenție în forță din Parlamentul European

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a început de 4 zile dar asupra evenimentului planează în continuare acuzații dure.

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care acuză FIFA de “corupție generalizată, sistemică și adânc înrădăcinată”.

Campionatul Mondial, sub lupa Parlamentului European

Parlamentul European transmite că procesul de atribuire a Cupei Mondiale de fotbal Qatarului în 2010 “nu a fost transparent și nu a fost supus unei evaluări responsabile a riscurilor, iar FIFA a afectat grav imaginea și integritatea fotbalului mondial“.

Parlamentul îndeamnă țările UE, în special cele cu ligi naționale mari de fotbal, cum ar fi Germania, Franța, Italia și Spania, să exercite presiuni asupra UEFA și FIFA pentru a reforma fundamental FIFA, astfel încât să includă “proceduri democratice și transparente de atribuire a Cupelor Mondiale de fotbal și punerea în aplicare strictă a criteriilor privind drepturile omului și sustenabilitatea pentru țările gazdă. Pentru a proteja sportivii și fanii și pentru a pune capăt așa-numitului <sportswashing> (îmbunătățirea reputației prin sport), evenimentele sportive internaționale nu ar trebui să fie acordate țărilor în care sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului și în care predomină violența sistematică bazată pe gen. Toate victimele pregătirilor pentru Cupa Mondială ar trebui despăgubite“.

Eurodeputații deplâng abuzurile comise de autoritățile țării asupra comunității LGBTQ+, care “includ utilizarea legilor interne care permit ca persoanele LGBTQ+ să fie reținute provizoriu fără a fi acuzate sau judecate timp de până la șase luni. Rezoluția îndeamnă, de asemenea, Qatarul să consolideze măsurile privind egalitatea de gen, inclusiv prin abolirea completă a tutelei asupra femeilor, intensificându-și, în același timp, eforturile de realizare a unei reprezentări echitabile a femeilor pe piața oficială a muncii“, susțin cei din Parlamentul European.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Este oficial! Avem Premier League și restul lumii: au bătut orice record în materie de transferuri

Cluburile din Premier League au bătut orice record, în...

Prezentare senzațională în Formula 1. Schimbare radicală de look a monoposturilor /Foto

Luna februarie dă startul lansărilor de monopost în Formula...

Parteneri
Recomandari