Comitetul Internaţional Olimpic, implicat într-un scandal uriaș. Sunt implicați peste 300 de sportivi

Comitetului Internaţional Olimpic este implicat într-un scandal uriaș. Peste 300 de scrimeri au cerut CIO și FIE să renunţe la integrarea sportivilor din Rusia şi Belarus în competiţiile internaţionale.

Sportivii au trimis o scrisoare către preşedintele CIO, Thomas Bach, şi preşedintele interimar al FIE, Emmanuel Katsiadakis, cu câteva zile înainte de deschiderea ferestrei de calificări pentru JO 2024.

Scrisoare a fost semnată de 318 scrimeri, dintre care 286 sunt în activitate, din ţări europene, SUA, Canada, Brazilia, Chile şi Japonia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

CIO a recomandat excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus în martie 2022, după invazia rusă din Ucraina, dar în ianuarie a propus reintegrarea acestor sportivi în vederea calificărilor pentru JO 2024.

Pentru a se putea califica la JO 2024, sportivii ruşi şi belaruşi se pot integra în competiţiile din Asia şi pot participa la Paris ca sportivi neutri.

”Cu desconsiderare totală pentru vocile sportivilor, ai permis atât Rusiei cât şi Belarusului să revină înapoi în competiţiile FIE, precum şi un turneu suspect găzduit pe pământ rusesc. Aceasta este o aparentă încălcare a poziţiei CIO… şi dezvăluie încă o dată interesele ruseşti care depăşesc vocea şi drepturile sportivilor, în special ale celor din Ucraina”, se arată în scrisoarea de protest a scrimerilor.

Germania a renunţat la organizarea unei etape de Cupă Mondială, pentru a evita participarea scrimerilor din cele două ţări, iar Polonia ar putea face acelaşi lucru.

Scrimerii au recunoscut în scrisoare că CIO şi federaţiile internaţionale merg pe o linie fină cu sancţiunile impuse pentru a sublinia misiunea sportului ca unificator şi împăciuitor.

”Dar acest război flagrant, neprovocat, şi încălcarea Armistiţiului Olimpic nu pot fi ignorate sau recompensate. Revenirea la activităţile obişnuite ar fi o eroare catastrofală”, se mai arată în scrisoarea scrimerilor.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari