Bubuie rău situația la Barcelona: rechizitoriul procurorilor aruncă în aer clubul

Situația de la Barcelona se complică din ce în ce mai tare, iar jurnaliștii spanioli au intrat în posesia rechizitoriului procurorilor.

În documentul prezentat de Marca se arată faptul că Barcelona este suspectată că plățile pentru Enrquez Negreira însemnau, de fapt, altceva.

Bubuie rău situația la Barcelona

Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania a primit din partea catalanilor 7,5 milioane de euro.

Procurorii suspectează faptul că Barcelona cumpăra alt tip de favoruri. Ba mai mult, în rechitoriu procurorii se întreabă dacă nu cumva s-au aranjat anumite meciuri.

Principalele acuzații din rechizitoriul procurorilor

  • Să se solicite creșterea numărului de licențe federative, astfel încât echipele să poată avea mai mult de 25 de jucători în fiecare sezon.
  • Solicitarea ca Comitetul Competiției (responsabil cu sancționarea jucătorilor) să nu fie compus în întregime din judecători din Madrid.
  • Clubul să aibă un interlocutor cu Federația care să se ocupe de relațiile instituționale.
  • Clubul să trimită întotdeauna un reprezentant la omagiile de adio aduse arbitrilor din prima divizie la finalul carierei lor.
  • Să recomande în ce situații cartonașe galbene sau eliminări ar putea fi contestate după un meci, deoarece decizia arbitrului ar putea fi discutabilă din punct de vedere tehnic.
  • Informarea sau consilierea cu privire la orice vizită instituțională din partea Ligii sau a CTA, astfel încât clubul să poată menține bune relații instituționale.
Rechizitoriu procurori
Sursa FOTO: Marca

Riscă excluderea din competițiile europene

În La Liga faptele celor de la Barcelona s-au prescris, dar regulementele UEFA sunt diferite și nu a intervenit prescripția.

Avocatul Toni Roca, specializat în litigii sportive, susține că în cazul în care UEFA va decide excluderea din competițiile europene asta va fi pe mai multe sezoane.

Clubul catalan este într-o situație financiară precară, iar o excludere din cupele europene ar însemna un adevărat dezastru.

„Au existat motive pentru a deschide o anchetă, prin plângerile Federației Spaniole de Fotbal. Acum UEFA trebuie să vadă dacă comportamentul Barcelonei este contrar regulamentului său, în special al punctului 4, care stabilește faptul că niciun club nu a fost implicat în tipuri de activități care tind să manipuleze rezultatul competiției, fie la nivel național sau internațional. Dacă UEFA înțelege că acest lucru s-a întâmplat, ar putea să o excludă pe Barcelona din Champions League.

Pentru a juca în această competiție trebuie să îndeplinești o serie de cerințe sportive, în cazul Spaniei, să fii printre primele patru echipe. Dar trebuie să îndeplinești și multe alte cerințe care nu sunt sportive: să respecți fair-play-ul financiar, să ai infrastructură, staff…
Până la urmă, UEFA este cea care te invită la competiția sa. Dacă nu le îndeplinești cerințele pentru că ai fost implicat în manipularea meciurilor, UEFA poate spune: ‘Mă bucur că ai câștigat La Liga, dar nu poți juca în Champions League pentru că nu îndeplinești unele dintre criteriile mele.’

Dacă se arată că Barça a încercat să cumpere sau să condiționeze arbitri, pedeapsa de un an fără a juca în Champions League este mică. Mi s-ar părea că scapă prea ușor. Am vorbi despre un scandal. E foarte grav”, a declarat Toni Roca, potrivit As.com.

Ce spune regulamentul UEFA

Regulile UEFA privind admiterea cluburilor în competițiile sale sunt foarte clare, iar Barcelona este vizată direct.

„Admiterea la o competiție UEFA a asociațiilor membre sau a cluburilor implicate direct sau indirect în orice activitate care vizează organizarea sau influențarea rezultatului unui meci la nivel național sau internațional poate fi refuzată cu efect imediat, fără a aduce atingere unor eventuale măsuri disciplinare”, se arată în regulamentul UEFA.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari