Benzema recunoaște că plecarea lui Ronaldo de la Real Madrid l-a făcut mai ambițios: ce a putut să spună despre portughez

Karim Benzema a spus marți seara, în cadrul conferinței de presă dinainea Supercupei Europei, că a devenit mai ambițios de la plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, recunoscându-i starului portughez meritul de a-l fi îndrumat în anii în care cei doi erau coechipieri în Spania, anunță mediafax.

După ce a atins cote fără precedent cu Real Madrid, Ronaldo a părăsit clubul pentru a se alătura lui Juventus în 2018, după nouă ani petrecuți la giganții spanioli.

În anii care au trecut de atunci, Benzema a îndeplinit mai mult decât competent rolul de principal marcator al clubului, recunoscând că a trebuit să se perfecționeze după plecarea lui Ronaldo.

„Este adevărat că am marcat mai multe goluri de când a plecat el, dar când era aici eu asistam și el m-a ajutat foarte mult atât pe teren, cât și în afara lui”, a spus el la conferință de presă înaintea Supercupei UEFA, citat de Goal.

„Dar, știam că pot face mai mult. Când a plecat, a venit timpul să-mi schimb jocul și ambiția și până acum merge bine”.

Venit inițial de la Lyon, în 2009, Benzema a rămas în mare parte în umbra lui Ronaldo, atingând borna de 20 de goluri în campionat doar de două ori înainte de plecarea lui Ronaldo, în 2018.

De atunci, a înscris cel puțin 21 de goluri în fiecare dintre ultimele patru sezoane, marcând de 131 de ori în toate competițiile și ajutând pe Real Madrid să câștige trofeul Ligii Campionilor în sezonul trecut.

În ultimii ani, Benzema a fost aclamat ca fiind unul dintre cei mai buni jucători, dacă nu cel mai bun jucător, din lume.

„Nu am de gând să spun dacă sunt cel mai bun sau nu”, a spus el. „Dar, în fiecare an încerc să dau maximum pentru cel mai bun club din lume. Trebuie să joc la un nivel ridicat în fiecare an, dar este adevărat că nivelul de anul trecut a fost foarte bun. Încerc doar să-mi ajut echipa în meciuri.

„Nu mă gândesc la recordul lui Marcelo, dar voi încerca să câștig cât mai multe trofee. Întotdeauna am spus că trofeele colective sunt mai importante decât cele individuale.”

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari