Avertisment pentru Dan Șucu! S-a aflat adevărul despre Neil Lennon. Ce vrea să facă, de fapt, la Rapid

Dan Șucu, avertizat în privința lui Neil Lennon. Un fost campion al Angliei l-a analizat îndeaproape pe tehnicianul nord-irlandez. Ce are de gând să facă pe banca tehnică a Rapidului.

Neil Lennon a fost numit antrenor principal la Rapid, după ce echipa a înregistrat o cădere foarte mare. Dan Șucu speră ca fostul tehnician de la Celtic să aducă ceva nou la club.

S-a aflat adevărul despre Neil Lennon

Datorită experienței vaste pe care o are în campionatul din Anglia, dar și faptul că îl cunoaște pe Lennon, Costel Pantilimon, fost campion cu Mancester City, i-a făcut portretul tehnicianului.

„Foarte surprinzătoare (n.r. – venirea lui Lennon la Rapid). Dar mizez pe faptul că, înainte de a veni în România, a fost în Cipru. S-a acomodat și nu prea. Cunosc ceva detalii, de la oameni din club, de când el a antrenat Omonia.

Nu cred că s-a adaptat foarte bine la mentalitatea de acolo, pentru că seamănă cu cea balcanică. Este obișnuit să aibă control asupra multor aspecte dintr-un club. Sunt curios ce va face aici.

Însă are susținerea unui om care cunoaște business. Din acest punct de vedere se poate baza pe domnul Șucu. E important și ce echipă își va aduce lângă el, desigur. Am văzut că au început să dispară anumiți jucători, anumiți oameni din club, vin alții… clar că se încearcă altceva.

Nu cred că planul lor este unul hazardat. S-au gândit bine înainte. E clar că aveau nevoie de un nume străin, pentru că a fost presiune mare în Giulești, de la suporteri, media, etc., de a-și impune, de a vedea, anumiți oameni în club”, a declarat Costel Pantilimon, conform iamsport.ro.

„Nu văd de ce nu ar reuși și la Rapid”

„Cred în această idee. E cel mai bine. La rândul meu am venit la Poli Timișoara cu ideea că sunt manager general. Așa îți poți crea o echipă pe care o gestionezi altfel. Când există diferite poziții manageriale și lucrurile nu depind de tine, atunci nu o să ajungi acolo unde îți dorești.

Să știi că eu îl apreciez. Știu lucrurile bune pe care le-a făcut în UK. Așa că nu văd de ce nu ar reuși și la Rapid. Dar au mai fost antrenori străini aici. S-au lovit de mentalitatea noastră.

Nu o să fie ușor, dar au toate atuurile (n.r. – cei de la Rapid). Au un public minunat, au susținere financiară, din punct de vedere al infrastructurii lucrurile merg în direcția bună. Partea de marketing comercial… și acolo se observă o îmbunătățire. Cred că Rapid este un produs complet, iar de asta a și ales Lennon să vină. Nu l-aș fi văzut în altă parte”.

„Sunt printre cei mai buni din lume”

„Nu am dubii. Poate gestiona situația. Poate ține frâiele. Toți de acolo au o anumită școală. Când vorbești despre un manager, nu doar de un antrenor, acesta are capacitatea de a face aceste lucruri.

Am lucrat cu Martin O’Neill, Sam Allardyce, și pot spune că, deși par mai rigizi, sunt extrem de buni. Au capacitatea necesară de a gestiona ce se petrece într-un club. Iar din punct de vedere al pregătirii fizice și tactice, sunt printre cei mai buni din lume”, a încheiat Pantelimon, potrivit sursei menționate mai sus.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed