Au primit acordul: cluburile din Premier League vor putea propune locuri în picioare

Guvernul britanic şi-a dat acordul, luni, pentru ca cluburile din Premier League, precum şi cele din Championship, să poată propune zone cu locuri în picioare pe stadioanele lor, informează AFP.

Cluburile din Premier League, dar şi din Championship (D2 engleză) vor putea propune zone cu locuri în picioare pe stadioanele lor la începutul sezonului 2022-2023, ca urmare a anunţului făcut luni de secretarul de stat britanic pentru Cultură şi Sport, Nadine Dorries, care a adăugat că doar cluburile „care respectă măsuri stricte vor fi autorizate”, relateaza agerpres.ro.

Guvernul britanic şi-a dat acordul după reuşita încercării făcute de patru cluburi din Premier League (Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham) şi de unul din Championship (Cardiff City) în cursul celei de-a doua jumătăţi din sezonul trecut.

Locurile în picioare erau interzise de la decizia din august 1994, consecutivă tragediei de pe Hillsborough din 1989, când 97 de fani ai lui Liverpool au murit într-o busculadă înaintea semifinalei din Cupa Angliei cu Nottingham Forest.

Guvernul a precizat, totodată, că stadionul Wembley va propune această soluţie fanilor, în număr limitat. Bariere de securitate vor fi testate de Federaţia engleză cu ocazia unui meci din Liga Naţiunilor cu Germania, programat pe 26 septembrie.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari