Anunțul-șoc din tenis! Rafael Nadal, la un pas să-și anunțe retragerea!

Rafael Nadal a câștigat Roland Garros-ul, iar acum a ajuns în optimile de finală la Wimbledon. Spaniolul îl va întâlni pe Lorenzo Sonego (27 de ani, 54 ATP), după ce în turul al treilea l-a eliminat pe Ricardas Berankis (32 de ani, 106 ATP), după o victorie cu 6-4, 6-4, 4-6, 6-3.

Însă perioada de după titlul adjudecat la Roland Garros a fost una cumplită pentru ”regele zgurii”. Atât de groaznică, încât a fost gata să-și anunțe retragerea din circuitul ATP înainte de Wimbledon.

Totuși, s-a răzgândit și pare să fi luat decizia corectă. ”Acum câteva săptămâni eram aproape de ea pensie. Acum nu mai simt așa. Nu mi-a fost niciodată teamă să vină ziua aceea. Sunt fericit că am trăit o viață foarte frumoasă. Sunt multe lucruri pe care îmi place să le fac dincolo de tenis, așa că nu mă îngrijorează.

Dar este clar că atunci când va veni acea zi, voi trăi o schimbare. În această viață, fiecare schimbare necesită timp pentru a te adapta.

Probabil că oamenii vor gândi la fel ca mine, ca fan, când Roger nu joacă, când Novak nu joacă, când eu nu joc. Sau când nu joacă nume mari din fotbal, baschet sau orice sport.

Pentru că ei devin parte din viața de zi cu zi a oamenilor, pentru că sunt o inspirație. Este normal ca oamenii să vorbească despre retragerea marilor sportivi, de vreme ce au fost în elită pentru o lungă perioadă de timp. Mai ales în sporturile foarte populare care fac parte din viața oamenilor”, a declarat Rafael Nadal, după ultima victorie de la Wimbledon.

Rafael Nadal a cucerit trofeul de la All England Club de două ori, în 2008 și în 2010, și are în total 22 de competiții de Grand Slam câștigate.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari