Anunţul momentului după victoria Simonei Halep! Fostul şef ANAD nu s-a mai abţinut. Este răsturnare totală de situaţie

Anunţul momentului după victoria Simonei Halep la TAS! Fostul şef ANAD nu s-a mai abţinut. Apectul pe care vrea să îl lămurească fostul oficial. Este răsturnare totală de situaţie.

Cristi Balaj, o primă reacție, la scurt timp după ce suspendarea Simonei Halep a fost redusă la nouă luni, de la patru ani!

Anunţul momentului după victoria Simonei Halep!

Simona Halep revine în circuitul WTA! Românca a scăpat de suspendare și se pregătește pentru a evolua la Miami.

Cristi Balaj, fostul șef ANAD, a analizat situația româncei și nu înțelege cum de niciun om din fostul staff al constănțencei nu a fost penalizat.

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei, a recunoscut faptul că el însuși i-a administrat sportivei un supliment nutritiv contaminat cu roxadustat.

”Universitățile au posibilitatea să verifice suplimentele alimentare, pentru a vedea dacă conțin alte substanțe. Cei de la WADA solicită în repetare rânduri sportivilor la consumul de suplimente alimentare să aibă grijă. Au alte norme de reglementare.

Atenție mare, nu se folosește niciun supliment alimentar decât după ce sportivul se asigură că acesta nu este contaminat. Nu luăm (n.r. la CFR Cluj) decât suplimente de la companii care știm că au un nivel superior de producție și le și verificăm.

”Cum de nimeni din echipa ei nu a fost sancționat?”

După ce s-a achiziționat, verifici dacă e lotul contaminat. Există laboratoare care fac asta. Sunt situații în care s-au făcut analize. E foarte important să lucrezi cu firme sau substanțe în care există un nivel ridicat de profesionalism.

Nu cunosc ca o companie mare de suplimente să le fi avut vreodată contaminate. Când ai analize și ești supus prelevărilor de probe, completezi un formular cu medicamente, suplimente, intervenții chirurgicale. Nu cunosc amănunte, dar sportivul este obligat să noteze ce a ingerat în ultimele 30 de zile.

Medicul poate să asiste staff-ul medical. Și la sportul de echipă… Nu se face diferență. Din păcate, sportivul este principalul responsabil când se găsește o substanță interzisă în corpul său. Există o vinovăție. A fost stabilită lipsa vinovăției semnificative.

E important că s-a redus această sancțiune. Mă interesează cum va arăta motivarea. Mi-aș fi dorit să nu fie nicio sancțiune.

Mi-e greu să cred cum Simona Halep a fost împinsă să ia acest substanțe, cum nimeni din echipa ei nu a fost sancționat, mai ales că deserviciile au fost imense?”, a spus Cristi Balaj, la Fotbal Club.

Românca cere daune în valoare de 10 milioane de euro de la compania care a produs suplimentul contaminat cu roxadustat

Simona Halep a dat în judecată Quantum Nutrition, compania canadiană care operează sub numele de Schinoussa Superfoods.

Românca a fost suspendată în timpul US Open 2022, pentru dopaj cu roxadustat, după ce a administrat suplimentul Keto MCT.

Produsul a conținut substanța interzisă de către Agenţia Mondială Antidoping, deși acest aspect nu a fost menționat pe etichetă.

Le-a cerut canadienilor, în instanță, daune de peste 10 milioane de euro.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed