Antrenorul lui David Popovici, dezvăluiri despre noul campion mondial în proba de 100 metri liber

Andrei Rădulescu a recunoscut că David Popovici a reușit să-l surprindă după ce a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m liber. Antrenorul a declarat că tânărul înotător avea inteligență și talent încă de la 10 ani, chiar dacă a fost un copil dificil de antrenat.

”David a venit la clubul nostru când avea nouă ani. Nu era cel mai uşor de antrenat, căuta mai ales să se distreze, ca toţi puştii. Avea însă ceva special, era foarte competitiv.

Aveam mulţi înotători talentaţi. Unii erau concentraţi pe antrenamente, alţii pe distracţie. A fost nevoie de timp ca să se vadă că ar putea să se concentreze pe antrenamente şi să progreseze. Avea probabil 10 sau 11 ani când a înţeles despre ce este vorba.

Într-un cantonament, trebuie să fi avut zece ani, am organizat o competiţie cu înotători de aceeaşi vârstă. Douăzeci şi cinci de metri de înotat şi ultimul era eliminat. Doi băieţi erau mai buni ca el, am început jocul.

De fiecare dată, David termina penultimul. În faţă, au vrut să arate că sunt buni şi au obosit. În finală, ultimul nu mai avea energie şi David a câştigat. Deci la 10 ani avea deja inteligenţă şi talent”, a spus Andrei Rădulescu, pentru AFP.

David Popovici, model pentru ceilalți înotători

Întrebat ce îl face pe Popovici atât de special, Rădulescu a explicat:

„Este gata să asculte. Are însă nevoie de informaţii, de argumente. Asta înseamnă că în timp a dobândit multe cunoştinţe despre înot. Era pregătit să înţeleagă înotul încă de la început. De asemenea, este dispus să facă sacrificiile necesare oricărui sportiv profesionist. Să planifice ieşirile, vacanţele, familia sa, având mereu în minte programul competiţiilor.  De asemenea, îşi stabileşte obiective personale, dar se gândeşte şi la altele, mai mari. Nu este vorba doar de câştigarea unor medalii, ci de a deveni o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi înotători”, a spus antrenorul.

Jurnaliștii au fost curioși să afle dacă David Popovici a fost conștient că viața sa se va schimba după rezultatele obținute la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

„Este efectiv o creştere uriaşă a popularităţii sale. Toată lumea îl recunoaşte pe stradă. Şi sunt momente foarte emoţionante, cum a fost marţi, la venirea noastră. Erau nişte muncitori care lucrau pe acoperişul de deasupra tribunei. O clipă, toată lumea a tăcut şi unul din băieţi a spus: ‘E David! E David! Te rog, câştigă medalia. Vrem să fim acolo când o s-o câştigi.’ Erau români. Astfel de întâlniri sunt lucrul cel mai important”, a mai dezvăluit Rădulescu.

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Europene de Natație de la Roma, stabilind un nou record mondial. Astăzi, tânărul de 17 ani ar putea stabili un nou record mondial în proba de 200 m liber.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Veste cutremurătoare despre Vasili Hamutovski. Fostul portar a învins o boală cumplită. Cum l-ar putea afecta detenția

Familia fostului portar a făcut dezvăluiri cutremurătoare prin intermediul...

Dezamăgire în tabăra Rapidului. Adrian Mutu și-a taxat jucătorii, dar nu l-a iertat nici pe arbitru

Rapid a pierdut surprinzător cu ultima clasată, Chindia, scor...

Toni Petrea a făcut minuni la Chindia. Prima victorie în Liga 1. ‘Importantă este atitudinea’

Chindia a câștigat primul meci în actualul sezon. Ultima...

Cristi Săpunaru, negru de supărare: ‘Noi suntem vinovați. Când joci cum am jucat noi este dureros’

Chindia a obținut prima victorie în acest sezon în...

Parteneri
Recomandari