Acuzatorii Simonei Halep nu au milă! Au suspendat un jucător de doar 20 de ani. Ce ar fi făcut sportivul

Acuzatorii Simonei Halep nu au milă. ITIA a suspendat un jucător de doar 20 de ani după ce i-a fost găsită în cop substanța folosită și de fotbalistul de la Sepsi, Cosmin Matei.

Deocamdată, jucătorul de tenis din Kazahstan a fost suspendat provizoriu și nu poate participa la nicio competiție.

Acuzatorii Simonei Halep nu au milă

Arslanbek Aitkulov (1986 ATP) din Kazahstan, a fost depistat pozitiv cu un metabolit al LGD-4033 (un SARM) și 5-metilhexan-2-amină. Ambele substanțe sunt interzise. Jucătorul de tenis de doar 20 de ani a fost suspendat provizoriu, anunțul oficial fiind făcut de acuzatorii Simonei Halep.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Arslanbek Aitkulov, un jucător de tenis de 20 de ani din Kazahstan, a fost suspendat provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2024 (TADP).

ITIA a trimis jucătorului o notificare pre-încărcare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 14 martie 2024. (…)

Aitkulov, care a atins locul 1250 în clasamentul mondial de simplu în carieră în noiembrie 2023, a oferit un eșantion în timp ce concura la un eveniment ITF M15 din Doha, Qatar, în ianuarie 2024. Eșantionul a fost împărțit în mostre A și B. Proba A conținea un metabolit al LGD-4033 (un SARM) și 5-metilhexan-2-amină. Ambele sunt interzise în temeiul TADP. Fac parte din categoriile de agenți anabolizanți (secțiunea S1.2) și stimulanți (secțiunea S6). .B), respectiv, din Lista interzise 2024.

LGD-4033 este o substanță nespecificată și 5-metilhexan-2-amina este o substanță specificată. Constatările analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie – în cazul lui Aitkulov. Aceasta este în vigoare de la 23 martie 2024.

În timp ce este suspendat provizoriu, lui Aitkulov îi este interzis să joace. Să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de membrii ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Fédération Française de Tennis, Wimbledon și USTA) sau orice național asociere”, a anunțat ITIA.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed