A lăsat banii din Qatar ca să aducă medalii olimpice pentru România!

După 10 ani la cârma loturilor naționale de seniori ale Qatarului și alți 3 ale Insulelor Feroe, Răzvan Șelariu s-a întors acasă!

Medaliatul cu bronz olimpic la Atena, în 2004, este coordonatorul principal al lotului național de juniori al României.

„Este o reală plăcere să antrenez din nou acasă. Sunt foarte bucuros. Acasă e cel mai bine, știți cum e vorba aceea poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el”, spune Răzvan Șelariu.

E conștient că va mai dura ceva până gimnastica masculină va reveni acolo unde era atunci când el o practica la cel mai înalt nivel.

„Eu vreau medalii, asta își dorește orice antrenor dar depinde și de cum își vor stăpâni emoțiile, în concurs, la juniori știm cu toții că trebuie lucrat mult și pe partea psihologică”, mai spune Șelariu.

Fostul mare gimnast pregătește 9 sportivi care se află înaintea celui mai important examen din carieră, Campionatul Mondial din Antalya, primul pentru ei.

David Puicea este puștiul de la care toată lumea are cele mai mari așteptări. Face gimnastică de la 8 ani, e plin de medalii, mai are un frate geamăn, iar specialiștii îl compară cu Marian Drăgulescu!

„Semăn foarte mult cu domnul Marian, ne plac aceleași aparate și vreau să îi calc pe urme”, spune David Puicea.

Micii gimnaști vor să prindă finalele pe aparate

Colegul lui David de la lot, Iustin Radu, vine după o accidentare la mână, iar recuperarea a durat 6 luni! Tinerii gimnaști merg fără emoții la primul mondial din carieră.

„Vreau finală la sol și îmi doresc o medalie”, anunță Iustin Radu. „Vreau să fac un concurs bun, să prind două finale și să-mi fac antrenorul mândru”, spune și David Puicea.

Chiar dacă sunt la vârsta adolescenței, iar tentațiile sunt mari, la lotul de juniori niciunul nu mișcă în fața lui Răzvan Șelariu!

„La noi disciplina primează, ei știu foarte bine ce le-am cerut, când e sală, e sală și muncă și sudoare și tot ce trebuie să facă un sportiv. Când sunt în afara sălii, totul e cu limită pentru că altfel nu putem face performanță”, explică antrenorul coordonator al lotului național masculin de juniori al României.

La Campionatul Mondial din Antalya care se va desfășura între 28 martie-2 aprilie, România va fi prezentă cu următorii gimnaști: David Puicea, Iustin Radu, Norbert Marcu și Flavius Borca (rezervă).

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari