A jucat la Manchester United sub comanda lui Ferguson, iar acum a devenit preot: ‘Atunci mi s-a schimbat viața’

Majoritatea foștilor jucători de fotbal aleg o carieră sportivă, după ce agață ghetele în cui, dar Philip Mulryne a găsit o altfel de chemare.

Jucătorul nord irlandez a jucat la Manchester United, dar după ce s-a lăsat de fotbal a devenit preot.

A jucat în echipa lui Sir Alex Ferguson

Nord-irlandezul, în prezent în vârstă de 44 de ani, a petrecut șapte ani pe Old Trafford. A început la academia lui United și a prins câteva meciuri la prima echipă sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

”Uneori, când mai discut cu apropiații despre acele vremuri, toți mă întreabă de ce nu am jucat mai mult la prima echipă, deși am stat pe Old Trafford șapte ani. Îmi spun că eram versatil, că puteam juca atacant, mijlocaș sau aripă dreapta. Îi ascult, apoi vin cu o înșiruire de jucători: Nicky Butt, David Beckham, Paul Scholes, Andy Cole ori Ole Gunnar Solskjaer. Pe cine putem eu îndepărta din echipă?”, a spus Philip Mulryne.

El a debutat în octombrie 1997, dar i-a fost greu să prindă echipa, din cauza numeroaselor vedete din lotul lui Manchester United.

Singura sa apariție în Premier League a avut loc în ultima etapă a sezonului 1997-98, când United a învins Barnsley și a terminat pe locul doi, în urma lui Arsenal.

Jucătorul s-a transferat la Norwich în 1999, dar chiar când cariera sa intrase pe un trend ascendent, a suferit o fractură la picior, informează The Sun.

Cu toate acestea, internaționalul cu 27 de selecții în naționala Irlandei de Nord a luptat și a fost om de bază în echipa lui Norwich a echipei care a reușit promovarea în 2003-04.

A continuat să joace la Cardiff și Leyton Orient înainte de a se retrage în 2009, la 31 de ani, după o scurtă perioadă la King’s Lynn.

Cum a devenit preot

În loc să urmeze calea tradițională de antrenor, fotbalistul s-a îndepărtat complet de joc și s-a pregătit pentru a deveni preot romano-catolic.

A câștigat 600.000 de lire sterline pe an ca jucător profesionist, dar a dezvăluit că s-a „plictisit” de „bani, mașini, cluburi de noapte și atenția femeilor”.

O discuție cu Noël Treanor, episcop de Down și Connor i-a schimbat viața. ”Acea întâlnire mi-a schimbat complet viața”, a povestit Mulryne.

Ulterior, fostul jucător a mers la seminar și în cele din urmă a devenit preot. Acum slujește la o biserică din Cork.

„Chiar și cuvântul religie provine din latinescul Religare – a lega, a te lega din nou.

Asta facem atunci când ne practicăm religia față de Dumnezeu. Ne legăm pe noi înșine de Dumnezeu și pe El de noi”, a mai spus Mulryne.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari