A fost acordat primul cartonaș alb din istoria fotbalului. Val de reacții în presa internațională

A fost acordat primul cartonaș alb din istoria fotbalului. Momentul istoric a avut loc la partida de fotbal feminin, Sporting-Benfica.

În minutul 44 al duelului din Portugalia, ”centralul” partidei a arătat de două ori cartonașul alb după un moment de întrerupere al partidei.

A fost acordat primul cartonaș alb din istoria fotbalului

”Avertizate” au fost echipele medicale ale celor două echipe, pentru promptitudinea cu care au intervenit să ajute o persoană care a leșinat în tribune.

”Cartonașul alb” este o inițiativa care face parte din Planul Național pentru Etică în Sport din Portugalia și a fost aprobată și de Federația Portugheză de Fotbal.

În regulamentul Federației Portugheze de Fotbal este precizat motivul pentru se acordă cartonașul alb.

Arbitrul poate acorda cartonașul alb pentru a scoate în evidență orice gest de fairplay din timpul partidei.

Presa internațională a reacționat imediat după evenimentul istoric care a avut loc în Portugalia, iar părerile sunt extrem de împărțite.

„Cartonașul alb a stârnit reacții mixte în social media. Mulți dintre useri au lăudat inițiativa și și-au arătat aprecierea pentru ceea ce reprezintă cartonașul alb. Pe de altă parte, alții nu văd sensul acestei inițiative, în condițiile în care gestul este doar unul simbolic.

În trecut, fostul președinte al UEFA, Michel Platini, a cerut introducerea cartonașului alb ca pedeapsă pentru proteste. Jucătorii vinovați ar fi fost eliminați timp de 10 minute. Platini ar fi vrut astfel să combată protestele agresive ale jucătorilor, pe care le considera că ajunseseră ‘o epidemie în fotbal’. Planul francezului nu a fost, însă, pus în aplicare.

Este foarte greu de crezut că vom vedea cartonașul alb în Premier League în viitorul apropiat. Deocamdată, aceasta rămâne doar o inițiativă a portughezilor, iar ochii vor fi ațintiți asupra lor și vom vedea cum se vor desfășura lucrurile în lunile viitoare.”, scriu cei de la Daily Mail.

Scorul partidei a fost unul extrem de umilitor pentru Sporting, care a încasat 5 goluri de la Benfica.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari