Mircea Lucescu, anunţ clar despre viitorul naţionalei! I-a dat ordin lui Răzvan Burleanu. Cine trebuie adus selecţioner în locul lui Edi Iordănescu

Mircea Lucescu, anunţ clar despre viitorul naţionalei! I-a dat ordin lui Răzvan Burleanu. A spus cine trebuie adus selecţioner în locul lui Edi Iordănescu.

Antrenorul de la Dinamo Kiev consideră că Gică Hagi ar trebui numit selecționer la naționala de fotbal a României.

Mircea Lucescu, anunţ clar despre viitorul naţionalei

Lucescu consideră că tehnicianul de la Farul, căruia i-a fost și mentor, ar fi potrivit pentru a-i lua locul lui Edi Iordănescu. Mai mult, „Il Luce” a dezvăluit că Gică Hagi îi poartă o deosebită recunoștință pentru lucrurile învățate de la el.

„Păi, cred că nu vrea el, pentru că în mod normal ar fi numărul unu în orice moment. Sunt convins (n.r. că ar fi potrivit ca selecționer), nici nu se pune problema, dar nu știu dacă el își dorește acest lucru.

A făcut treabă foarte bună. Mai vorbesc cu el și tot îmi spune: «Am avut de la cine învăța», pentru că până la urmă, de la Cruyff a învățat niște lucruri, dar de la mine a învățat cum să crească, să promoveze jucătorii tineri. Cred că a învățat lucrul ăsta”, a afirmat Mircea Lucescu, conform ProSport.

Mircea Lucescu: „Așa am ajuns la Dinamo”

Mai apoi, Mircea Lucescu a relatat modul în care a ajuns la Dinamo, dar și cum a fost experiența lui acolo.

„Când aveam 15 ani, Victor Stănculescu s-a mutat la Școala Sportivă 2 și știa că în cartier există un băiat mai vioi și m-a chemat. Era departe de mine, pentru că ne antrenam la 23 August, pe terenul 4, gazon perfect. Erau niște terenuri superbe în jurul stadionului de atunci.

Am început să joc la Școala Sportivă 2, am bătut pe Farul Constanța, campioana țării la juniori, am marcat două goluri și atunci m-a… Gorgorin era omul lui Traian Ionescu care umbla după jucători. L-a adus pe Traian Ionescu să mă vadă la un meci, după care a venit acasă să vorbească cu părinții și să vadă în ce situație stăteam, a lăsat și 50 de lei ca să pot să vin la antrenamente și așa am ajuns la Dinamo.

Îmi aduc aminte că ne-au invitat când era o pauză a echipei naționale. Dinamo București a jucat un meci cu Dinamo Pitești. Am jucat foarte bine, cu toate că aveam 18 ani. M-au aplaudat. Imediat m-au pus să fac cerere de transfer. Din păcate pentru mine, a fost o perioadă în care am crescut foarte repede, vreo 13 centimetri în 5-6 luni și am avut o discopatie lombară destul de serioasă care m-a făcut să întrerupt aproape un an”, a spus antrenorul.

Mircea Lucescu: „În doi ani am jucat 45 de minute”

„Il Luce” a vorbit apoi despre jucătorii tineri, cărora, în goana după rezultate, le lipsește răbdarea. Lucescu a făcut o comparație cu situația lui, el spunând că, în doi ani, a evoluat numai vreme de 45 de minute la Dinamo.

„Dinamo, în momentul ăla, m-a trimis la echipa de juniori să mă refac acolo. Eu am cerut să mă întorc la Școala Sportivă 2, care era mediul meu. M-am întors, am început să joc din nou foarte bine și din nou m-a luat Dinamo. M-a adus înapoi, nu m-a lăsat.

La Dinamo, în doi ani, am jucat 45 de minute. Astăzi, mă uit la jucătorii ăștia tineri care vor imediat să fie pe teren. N-au această răbdare de a ajunge și de a acumula permanent… Așa s-a întâmplat cu mine. 45 de minute în doi ani.

După care m-am dus la Sportul Studențesc, am intrat la facultate. Acolo am debutat și la echipa națională, și maestru al sportului în echipa națională, am jucat 12 meciuri fiind jucător în Divizia B. Caz unic, poate Gică Popescu a mai fost înainte de Război”, a mai povestit Mircea Lucescu, potrivit aceleiași surse.

Distribuie articol:

COMENTARII

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed