Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. A făcut parte din generaţia de aur a oraşului

Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. A făcut parte din generaţia de aur a oraşului. Este vorba despre un fotbalist care a participat la primul titlu câştigat de către Universitatea Craiova.

Tragedie uriaşă în România. A încetat din viaţă unul dintre jucătorii care a ieşit campion cu echipa din Bănie în sezonul ’73 – ’74.

Tragedia momentului în România!

Universitatea Craiova este în doliu. A încetat din viaţă Dragu Bădin, component al echipei la primul titlu care a ajuns în vitrina echipei din Bănie. Dragu Bădin s-a născut pe data de 7 august 1947, la Brăila, orașul în care și-a început cariera de fotbalist. Peste câteva zile ar fi împlinit 76 de ani. Şi colegul său de generaţie, Nicolae Ivan, a murit tot cu câteva zile înainte de a împlini 76 de ani, în august 2018, conform prosport.ro.

Dragu Bădin a ajuns în Bănie în anul 1972. A evoluat trei sezoane la Universitatea Craiova. În cele trei sezoane petrecute în tricoul alb-albastru, Bădin a bifat 70 de prezențe, reușind să marcheze trei goluri.

Ion Oblemenco, Ilie Balaci, Petre Deselnicu, Lucian Strâmbeanu, Paul Manta, Iulică Bălan, Costică Ştefănescu, Nicolae Ivan sunt ceilalţi componenţi de bază ai Campioanei Unei Mari Iubiri care nu se mai află printre noi.

Acum doi ani, când Ştiinţa a sărbătorit 73 de ani de la înfiinţare cu reeditarea primului său meci din istorie, la Filiaşi, într-un meci de old-boys contra unei echipe locale, Dragu Bădin a fost prezent la eveniment. La acel meci au mai fost Teo Ţarălungă şi Titi Bâtlan.

Anul acesta, de Zilele Craiovei, Dragu Bădin a primit titlul de „cetăţean de onoare” al Băniei. Generaţia care l-a avut ca lider incontestabil pe Ion Oblemenco, supranumit „Tunarul Băniei”, a pierdut dramatic titlul de campioană în 1973. În anul următor, 1974, acea echipă, din care făcea parte şi „Minunea Blondă”, Ilie Balaci, precum şi Mircea Chivu, tatăl lui Cristi Chivu, a adus pentru prima dată titlul în Bănie. Ştiinţa s-a încoronat în ultima rundă, în urma unei remize, 0-0, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti.

Echipa era antrenată de Constantin Cernăianu şi Constantin Oțet.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed