Samuel Eto’o a fost condamnat la închisoare. Fostul star al Barcelonei a recunoscut că a fraudat statul spaniol

Camerunezul Samuel Eto’o şi fostul său reprezentant Jose Maria Mesalles au acceptat, luni, pedepsele de 22 de luni de închisoare şi, respectiv, un an de închisoare. Amândoi au recunoscut că au fraudat Trezoreria Publică cu 3.872.621 euro, între 2006 şi 2009.

În declaraţia sa la Tribunalul penal din Barcelona, Eto’o a recunoscut frauda, însă l-a învinui pe Mesalles (fără a-i pronunța numele), pe care l-a considerat întotdeauna ca pe „un al doilea tată”, scriu cei de la AGERPRES.

Fostul fotbalist camerunez a intentat proces împotriva fostului său reprezentant pentru presupuse infracțiuni de fraudă şi deturnare din fondurile sale, proces aflat încă în derulare.

„Recunosc faptele şi am de gând să plătesc, dar vreau să se ştie că eram un copil pe atunci şi că am făcut mereu ce mi-a cerut tatăl meu”, a afirmat fostul jucător al celor de la Barcelona.

Mesalles nu a vrut să depună mărturie, dar a recunoscut faptele.

Fostul atacant a fost condamnat  și la plata a patru amenzi, câte una pentru fiecare delict, în valoare de 1.810.310 euro, în timp ce fostul său reprezentant la patru amenzi de câte 905.155 euro.

Executarea acestor pedepse va fi suspendată însă, având în vedere că ambii nu au antecedente penale, iar autorităţile au recuperat din prejudiciu.

În perioada 2006-2009, Samuel Eto’o a obţinut venituri importante din drepturile sale de imagine transferate către Puma şi FC Barcelona, ce ar fi trebuit să fie declarate şi impozitate.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed