Gica Hagi nu s-a mai abținut! Ce spune despre echipa Armatei. Nașul Gigi Becali, vizat direct

Gică Hagi (58 de ani) se arată nedumerit de situația celor două cluburi din România.

„Regele” deplânge problemele din sportul românesc și consideră că situația ar trebui remediată cu sprijinul autorităților.

Gică Hagi, despre situația de la Steaua și Dinamo

Antrenorul de la Farul spune că Steaua și Dinamo sunt două mari branduri ale țării care merită noi investiții.

„Sunt lucruri care mă depășesc din toate punctele de vedere. Îmi e greu să înțeleg cum o identitate a României să ajungă aici. Din păcate, în România s-a făcut acest lucru cu unul dintre brandurile cele mai mari.

De ce s-a ajuns aici, nu știu, chiar dacă sunt implicat, văd și am citit multe lucruri. Îmi e greu să dau un răspuns, dar e păcat pentru că cele doua branduri foarte mari ale României (n.r. – Steaua și Dinamo) nu mai sunt atât de mari. Ce putem face, asta e România, vom vedea care va fi viitorul.

Cele mai mari branduri din România ajung într-o situație care nu poate fi explicată. De ce Real Madrid și Barcelona au un miliard (de euro) venituri, iar noi, care ne-am bătut cu ei, nu știm pe unde suntem. Dacă am găsi cauza, am găsi și răspunsul.

Eu sunt la partea tehnică, pe teren. Pentru partea juridica, sunt avocați, pe mine mă depășește. Trebuie să revenim la ce eram înainte. Să ne organizăm, să avem buget foarte mare. Tot fotbalul românesc trebuie să revină la ce era înainte, să se susțină sportul, cultura, sănătatea, așa cum ar fi normal. Să se investească așa cum trebuie”, a afirmat Hagi la emisiunea Fotbal Club.

CSA Steaua ar putea fi primită să joace în SuperLiga

Din pricina formei de organizare, CSA Steaua nu are drept de promovare, dat fiind că este un club de drept public.

Președintele FRF a declarat că modificarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea face printr-o preluare a acțiunilor de o societate comercială sportivă, care poate fi deținută inclusiv de Ministerul Apărării.

Există și o altă variantă, propusă de fostul ministrul al Apărării Vasile Dîncu, împreună cu alți doi parlamentari din PSD. Aceștia au depus un proiect de lege care modifică actuala Lege a Sportului. Mai exact, ar permite cluburilor de drept public să joace la nivel de ligă profesionistă.

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului stipulează ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi atribuit și „persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță”.

„Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”, se arată în motivația inițiatorilor.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed