Cât de aproape este Dinamo de faliment? Iată ce a răspuns administratorul judiciar Zăvăleanu

Dinamo a retrogradat, iar cei mai mulți oameni din fotbal și din jurul fenomenului prezic apocalipsa clubului care a în cel mai greu moment al său de la înființare. Nu doar că a părăsit prima scenă fotbalistică, dar există și datorii uriașe, de peste 9 milioane de euro, iar administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu pare că se zbate în gol atunci când încearcă să găsească un investitor.

Și totuși în ceea ce privește anunțatul faliment, Zăvăleanu le transmite fanilor că, deși există restanțe la salarii, iar unii jucători își vor doar banii și să plece, pericolul nu e iminent.

„Toți jucătorii cu care am discutat s-au dovedit băieți de caracter. Unii dintre ei au renunțat la încasarea banilor pentru luna iunie, pentru a ajuta clubul. Alții și-au amânat restanțele până în 2023. Avem o lună și jumătate întârziere la salarii. Deocamdată, jucătorii nu pot să facă cerere împotriva clubului.

Suntem pe cale să rezolvăm problema aceasta și nu cred că vom ajunge în situația în care să ne confruntăm cu judecata. Raportat la treaba cu jucătorii, nu am nicio emoție în privința falimentului.

Situația financiară a clubului e destul de grea, ne descurcăm greu tocmai pentru că sunt aceste întârzieri salariale. Pentru bugetul previzionat pentru sezonul următor, stăm bine pe hârtie, teoretic. Dar sunt aceste restanțe pe care vreau să le văd rezolvate cât mai repede. Facem eforturi în aceste zile să strângem banii necesari.

DDB-ul a susținut această echipă cu sume foarte mari, dacă își propun să facă ceva, pot reuși, că e vorba despre un milion de euro sau altă sumă. Tot timpul a existat disponibilitate din partea suporterilor să ajute echipa. DDB-ul va ajuta clubul în continuare. Avem în fiecare lună bugetul de încasări și cheltuieli, pe care îl prezentăm. Nu e o chestie haotică. Evident că fiecare aduce câți bani poate.

Pentru bugetul pentru Liga 2, ne-am bazat în principal pe încasările din publicitate. Nu avem posibilitatea să luăm sponsorizări. Cred că Dinamo va fi, de departe, cea mai urmărită echipă din Liga 2. Pentru anul acesta, expunerea celor care plătesc publicitate va fi mai mare, fiind mai multe echipe în Liga 2. Suntem în negocieri pentru contracte de publicitate noi”, a spus Răzvan Zăvăleanu, în cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digisport 1.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed