Marca dezvăluie strategia lui Xavi din El Clasico: `Kriptonita` lui Vinicius/ `Inspirație` de la Sorin Cîrțu

Jurnaliștii de la Marca au analizat meciul din El Clasico, din punct de vedere tactic, și au decriptat strategia lui Xavi.

Cu o echipă decimată de accidentări și suspendări, Xavi a venit în Clasico cu un moral la cote de avarie. Barcelona fusese eliminată de Europa League și pierduse surprinzător în deplasare la Almeria.

Xavi a jucat 6-3-1

În aceste condiții, Barcelona a venit pe Santiago Bernabeu cu gândul să nu ia gol. Trupa lui Xavi are cea mai bună apărare din Spania, așa că un sistem de joc defensiv era indicat.

Ca să facem o comparație, Xavi s-a ”inspirat” din strategiile gândite de Sorin Cîrțu pe vremuri, atunci când parca autobaza.

Încă din startul meciului, Barcelona s-a așezat ”bătrânește” pe două rânduri în apărare. Jurnaliștii spanioli notează faptul că Xavi a jucat sistemul 6-3-1, cu marcaj special la Vinicius Jr. și Karim Benzema.

Uruguayanul Araujo a fost desemnat special pentru a-l marca pe Vinicius Jr. Și în meciul precedent acesta l-a blocat bine pe brazilian. Spaniolii l-au numit pe Araujo ”kriptonita” lui Vinicius jr.

În ajutorul lui Araujo a venit mereu la dublaj Frenkie de Jong, iar în multe faze Raphinha a coborât în sprijinul defensivei.

De partea cealaltă, Jules Kounde a fost umbra lui Karim Benzema. Duelul francezilor a fost câștigat de fundaș, iar Karim Benzema nu a avut nici măcar o singură ocazie.

Greșeala lui Camavinga a dus la deschiderea scorului, iar din acel moment, Barcelona s-a putut concentra exclusiv pe defensivă.

Cu o posesie de peste 60%, un record pentru Real Madrid în El Clasico, jucătorii lui Ancelotti au pedalat în gol. Toni Kroos, Luka Modric sau Camavinga s-au trezit blocați, în fața unei defensive ultra-aglomerate.

Cei de la Marca mai notează faptul că Real Madrid a părut surprinsă de strategia lui Xavi. ”Los blancos” nu se așteptau ca marii rivali să vină pe Bernabeu cu o mentalitate de echipă mică, care se apără în tranșee.

Real Madrid, fără șut pe poartă

Echipa lui Carlo Ancelotti a dominat copios meciul cu FC Barcelona. Catalanii au marcat la singura ocazie avută în prima repriză.

Ulterior, madrilenii s-au aruncat în atac, dar apărarea Barcelonei a fost una eroică. Vinicius, Benzema sau Valverde au pedalat în gol.

Real Madrid n-a trimis niciun șut pe spațiul porții adverse, în ciuda faptului că a echipa a atacat în valuri.

Real Madrid a bifat o bornă negativă fără precedent din 2010 încoace: niciun șut pe poartă într-un meci pe teren propriu, în toate competițiile.

Acest lucru se întâmplă în “El Clasico” pentru prima dată după sezonul 2013-2014.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Vestea momentului despre tricolorul lui Mircea Lucescu! Ce a făcut la ultimul meci. Turcii au dat verdictul

Tricolorul lui Mircea Lucescu a fost titular la Trabzonspor...

Avertisment teribil pentru Gică Hagi! Verdictul dat de către finul Adrian Mutu. Farul nu mai are nicio şansă

Avertisment teribil pentru Gică Hagi! Verdictul dat de către...

Gigi Becali, în vizorul rivalilor! Afirmaţii dure la adresa şefului de la FCSB. L-a desfiinţat în direct

Gigi Becali este un personaj al fotbalului românesc. Un...

Mircea Lucescu, contrat! Ce probleme are la echipa naţională. Un fost tricolor a spus clar

Mircea Lucescu a revenit pe banca primei reprezentative după...

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed