AC Milan a trecut la un alt nivel! Şi-a schimbat proprietarul. Campioana Italiei, vândută cu peste un miliard de euro

Noua campioană a Italiei, AC Milan, a trecut la un alt nivel! Diavolul milanez şi-a schimbat proprietarul. Clubul a fost vândut cu peste un miliard de euro, iar tranzacţia este acum oficială.

Fostul proprietar, firma Elliott Management, a decis să renunţe la clubul milanez. Noua campioană a Italiei a fost achiziţionată de către grupul de investiţii american, RedBird Capital. Tranzacţia s-a finalizat pentru 1,2 miliarde de euro, au declarat pentru ft.com surse apropiate clubului.

Achiziţia de către RedBird, condusă de fostul bancher de la Goldman Sachs Gerry Cardinale, vine la mai puţin de un an după ce a cumpărat o participaţie de aproximativ 10% din Fenway Sports Group, holdingul care deţine clubul de fotbal Liverpool şi echipa de baseball profesionist Boston Red Sox.

Afacerea va fi cea mai importantă achiziţie de profil din domeniul sportului şi va oferi companiei sale dreptul de proprietate asupra unui club cu 7 Ligi ale Campionilor.

Tranzacţia vine la doar câteva zile după ce un consorţiu american a acceptat să plătească 2,5 miliarde de lire sterline, plus o promisiune de a investi 1,75 miliarde de lire sterline, pentru a cumpăra Chelsea din Anglia.

Tranzaţia este o nouă etapă ce din cea ce a căpătat numele de „americanizarea fotbalului italian”: Atalanta, Fiorentina, Genoa, Roma, Spezia, Parma şi Venezia având proprietari sau investitori americani.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed