Adrian Mititelu, anunţ incredibil! Ce a spus după scandalul de la Sepsi FCU Craiova: ‘Sunt născut de ziua Ungariei’ / Video

Adrian Mititelu a organizat o conferință după scandalul de duminică. Arbitrul Andrei Chivulete a suspendat meciul dintre Sepsi și FCU Craiova din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

Patronul oltenilor a declarat că are o simpatie aparte pentru poporul maghiar și că astfel de incidente nu ar trebui să aibă loc.

„S-au creat premise cu privire la o idee falsă în ceea ce privește U Craiova 1948. Nu suntem rasiști, nu avem nimic împotriva comunității maghiare din România. Chiar îi respectăm foarte mult și îi considerăm frați de-ai noștri.

Drepturile minorităților naționale din România sunt drepturi constituite de lege și nimeni nu poate să le conteste dreptul de autodeterminare. Să își trăiască viața așa cum cred ei de cuviință, în limba în care cred ei de cuviință. Să-și cânte cântecele în limba maternă. Nu suntem împotriva drepturilor comunității maghiare.

Eu unul personal, am o simpatie pentru poporul maghiar și pentru secui în special. Sunt născut de ziua Ungariei. Nu suntem în rândul acelor extremiști români care consideră că populația maghiară trebuie să ceară acordul românilor să folosească limba și cultura. Asta este poziția mea și poziția clubului vizavi de minoritatea maghiară”, a declarat Adrian Mititelu, în cadrul unei conferințe de presă.

Adrian Mititelu: „Ce puteam să fac mai mult decât atât”

Mititelu spune că oficialii celor de la Sepsi sunt răspunzători pentru ce s-a întâmplat. Oltenii anunțaseră că nu vor veni însoțiți de suporteri.

„Și în rândul maghiarilor și în rândul românilor există uscături. Există rasiști, există oameni care nu au habar de istoria și cultura popoarelor și fac fel și fel de gesturi. Cum au făcut și ungurii, cum au făcut și românii.

Vinovații numărul 1 pentru aceste lucruri sunt din punct de vedere juridic și organizatoric clubul Sepsi. Noi i-am atenționat despre aceste manifestări și am spus că nu ne asumăm prezența galeriei clubului la acest meci. Ce puteam să fac mai mult decât atât.

Aveți grijă că noi nu ne asumăm pentru că vor fi probleme. Cei de la Sepsi cunoșteau acest lucru”, a mai spus Adrian Mititelu.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed