Diagnosticat în iulie 2019 cu leucemie, Sinișa Mihajlovic părea să fi câștigat prima repriză din meciul cu leucemia. Și o vreme a fost suficient de puternic să continue și ca antrenor al Bolgoniei. De altfel, este memorabil momentul în care fotbaliștii i-au dedicat victoria cântându-i sub geamul rezervei de la spital.
”La revedere, Sini! Odihnește-te în pace, Leule! Odihnește-te în pace! A fost o onoare să joc împotriva ta, dar și să fiu antrenat de tine!”, a scris Mutu, pe contul său de Instagram.
Moment fabulos, povestit de Mutu în cartea sa
Adrian Mutu și Sinisa Mihajlovic au fost protagoniștii unui moment care a făcut înconjurul planetei, într-un meci Lazio – Chelsea 0-4, din 2003. Camerele TV l-au surprins pe sârb scuipându-l pe Briliant, după ce românul îl șicanase continuu toată partida.
Soarta a făcut ca, în 2010, când Cesare Prandelli a părăsit-o pe Fiorentina pentru naționala Italiei, Sinişa Mihajlovic să devină antrenorul lui Mutu.
Prima întâlnire a fost memorabilă: „Mă gândeam că trebuie să discutăm despre acel incident, îmi căutam cuvintele. Eram la Cortina d’Ampezzo, primele trei zile de antrenament de la venirea din vacanță. ‘Te cheamă Mister!’, mi-a spus team-managerul. ‘Du-te la el în vestiar, că e singur!’.
Eram în chiloți, mi-am pus șlapii și așa am plecat. ‘Sârbul are gând de răzbunare!’, mi-am zis. ‘Dacă e să ne batem, măcar să nu mă poată apuca de tricou, să mi-l pună în cap’.
Când am intrat în vestiar, să leșin: Sinişa era tot în chiloți. ‘Mamă, și el a gândit la fel!’. M-am așezat pe partea opusă lui. ‘Mă, tu de ce ai venit în chiloți?’. ‘Dar tu de ce mă primești în chiloți?’. A spart primul gheața.
‘Nu trebuia să fac acel gest acum câțiva ani! Știu că ești preocupat, dar nu te mai agita, a fost vina mea! Ai fost isteț că m-ai provocat, iar eu laș că te-am scuipat. Am greșit și îți cer scuze, nu e cazul să o faci și tu’, mi-a zis. Am rămas prieteni și azi, la 20 de ani de la acele momente. Când am aflat că are probleme de sănătate, l-am sunat și ne-am adus aminte episodul ‘chiloți’.”, a scris Adi Mutu, în cartea sa, „Revenirea din Infern”.