Jandarmeria le răspunde fanilor printr-un comunicat oficial. Care este motivația oficială a forțelor de ordine

Fanii au desfășurat un amplu protest pe stadioanele din România după ce la anumite partide, jandarmii le-au solicitat suporterilor să se legitimeze.

De asemenea, forțele de ordide au solicitiat și înăsprirea controlului corporal, fapt care i-a deranjat teribil pe fani.

Jandarmerii se apără printr-un comunicat oficial

”Cu referire la ultimele articole din mass-media, în care sunt exprimate diferite opinii legate de măsurile de control al accesului în arenele sportive de fotbal, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Regulile de acces au fost stabilite strict în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare și au constat în efectuarea controlului corporal preventiv, respectiv prezentarea documentelor de acces și a celor de identitate premergător pătrunderii în baza sportivă.

Sub un alt aspect, trebuie reținut faptul că pe durata meciurilor de fotbal anterioare au fost folosite materiale pirotehnice în exces și au avut loc acțiuni de tulburare a ordinii publice, situații care au impus luarea unor măsuri de securitate sporite de către forțele de ordine pentru desfășurarea jocului sportiv în condiții de deplină siguranță și cu protecția tuturor participanților.

De asemenea, reamintim faptul că înaintea debutului a două meciuri de fotbal anterioare, pe timpul controlului specific al arenei sportive, au fost depistate mari cantități de materiale pirotehnice ascunse în stadion, ceea ce ne indica intenția grupurilor de suporteri de a comite fapte antisociale prin folosirea acestora. Subliniem faptul că astfel de acțiuni generează riscuri deosebite de vătămare corporală a suporterilor și a forțelor de ordine”, se arată în comunicat.

 

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed