Tudor Demuşcă rescrie istoria! A făcut yachting pe ninsoare

Tudor Demuşcă rescrie istoria! A făcut yachting pe ninsoare. Multiplu campion national, Tudor Demușcă se antrenează pe lacul din centrul Bucureștiului pentru Europene și Mondiale.

Puțină lume știe că viitorii campioni în yachting se nasc pe apa lacului Herăstrău, iar Tudor Demușcă este unul dintre ei. Are 15 ani și face acest sport de la 9. În ultimii ani a devenit multiplu campion național, participând și la Campionate Europene sau Mondiale.

Tudor Demuşcă rescrie istoria!

„Pe Herăstrău e vântul mult mai slab și se rotește foarte des. Pe când pe mare ai valurile și acolo e vânt destul de tare”, spune Tudor Demușcă, multiplu campion național yachting.

Tudor iubește atât de mult acest sport încât a ieșit cu barca și pe ninsoare! Tot pe Herăstrău. Pentru a face față frigului, era îmbrăcat în costum de schi. ”Odată m-am dat și pe ninsoare. Avem niște costume speciale, nu permit apei să intre prin ele. Pe sub, echipamentul de schi și niște mănuși de neopren. Am fost foarte atent să nu pic în apă”, mai spune Tudor Demușcă.

Chiar dacă face înot de la vârsta de 7 luni, sportivul încă are emoții când se răstoarnă cu barca. ”Pe mare mă răstorn mai des. Încă mi-este frică uneori, depinde de condițiile care sunt afară. Nu-mi place să fac baie mereu, dar după prima răsturnare îți trece”, crede Tudor Demușcă.

În yachting e deja o tradiție ca sportivii să își boteze barca. ”Barca mea mai mică se numea Hulk. Așa m-a strigat tata după un antrenament în care a fost vânt foarte tare. Barca nouă nu am numit-o încă”, a dezvăluit Tudor Demușcă.

Din acest an, Tudor Demușcă a trecut la clasa superioară, ILCA, acolo unde România e reprezentată la cel mai înalt nivel de Ebru Bolat. ”Pentru mine e chiar un model Ebru. De fiecare dată când vine în cantonamentele de la mare de aici din Românial”, a mai spus Tudor Demușcă.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed