Prefectul Capitalei, acuze dure la adresa cluburilor de fotbal: ‘Materialele pirotehnice ajung pe stadion cu sprijinul organizatorilor’

Prefectul Capitalei și Ministrul Sportului au reacționat după incidentele violente petrecute la finalul săptămânii trecute pe stadioane.

La meciul FCU Craiova – Rapid (1-0) au fost rupte 60 de scaune, iar stewarzii au folosit gaze lacrimogene. Mai mult, și în zona vestiarelor a fost scandal. La Dinamo – CSA Steaua (1-2), fanii militarilor s-au bătut cu jandarmii.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, spune că principalii vinovați sunt organizatorii.

„Materialele pirotehnice nu sunt introduse pe stadion înainte de meci. Este sunt băgate în stadion, ascunse undeva şi luate la nevoie, cu acordul, cu sprijinul cluburilor organizatoare ale meciurilor de fotbal. Cu o zi, două, trei înainte de meci. Federaţia Română de Fotbal ar trebui să ia cele mai dure măsuri împotriva cluburilor organizatoare care nu numai că permit acest lucru, ci uneori chiar încurajează”, a declarat Toni Greblă la Digi 24.

Eduard Novak vrea amenzi mai mari

Ministrul Sportului anunță că vrea să crească amenzile de la 3.000 de lei la aproape 50.000 de lei.

„Imaginile sunt foarte, foarte triste şi nu ne dorim să vedem acest lucru. Din tot ce am citit şi toate rapoartele pe care le-am văzut este o problemă de organizare. Legile există, proceduri există, însă uneori ceva nu este bine organizat.

Dacă organizarea ar fi mai riguroasă şi mult mai responsabilă atunci cu siguranţă nu ar putea intra aceşti huligani în nişte zone mult mai securizate. Dacă acum avem amenzi de 3.000 de lei, cu siguranţă că trebuie nişte amenzi serioase, de 40-50.000 de lei şi o să se gândească mai bine aceste persoane ce să facă”, a declarat Novak.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed