Cei mai mari înotători din lume se închină în fața lui David Popovici: ‘Are foame de succes’

Cei mai buni înotători din lume consideră că David Popovici este un adevărat fenomen. Toți sunt fascinați de performanțele sportivului de la CS Dinamo în acest an.

Brent Hayden, cel mai bun înotător din istoria Canadei, recunoaște că a fost uimit când a văzut cum Popovici a luat medalie după medalie și a stabilit noi recorduri. Hayden deține recordul național, în probele de 100 și 200 de metri liber și are în palmares un bronz la 100 de metri liber, la JO 2012, la Londra. De asemenea, a fost campion mondial la această probă.

„E un înotător incredibil! A fost atât de distractiv să-i văd ascensiunea fulminantă. Iar asta la doar 17 ani! Am fost în bazin, în 2009, când Cesar Cielo a stabilit recordul mondial, la 100 de metri liber (46.91), la Roma. Așa că, văzându-l pe David doborând acel record, după 13 ani, în același bazin, a fost ceva special”, a spus Brent Hayden.

„David Popovici predă înotul”

César Cielo a avut și el doar cuvinte de laudă la adresa românului. În urmă cu 13 ani, legendarul brazilian câștiga proba de 100 m liber la Europenele de la Roma, stabilind un nou record. Acesta a fost spulberat de Popovici.

„Partea înfricoșătoare legată de David, cu adevărat înfricoșătoare, e că poate progresa enorm, în continuare. E o nebunie curată! În primul rând, mă gândesc la starturile lui. Și nu vreau să zic că acum pornește prost în curse, dar, pe viitor, poate fi mult mai puternic, cu o explozie mai mare. În mod cert, va deveni mai puternic, cu o altă structură corporală, în doi, trei ani”, a spus și Cielo pentru swimswam.com.

Cielo, singurul brazilian care a câștigat aurul olimpic, spune că este o plăcere să-l vezi pe sportivul de la CS Dinamo în bazin.

„Popovici predă înotul, de fiecare dată când intră în apă! Când participă într-o probă de 100 de metri liber, practic, el ține un curs pentru noi, cei care îl privim”, a mai spus brazilianul.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed