David Popovici a dat o nouă lovitură! Campionul român rescrie istoria. A cucerit o nouă medalie de aur la Mondialul din Peru + Bianca Costea a luat aurul

David Popovici a dat o nouă lovitură! Campionul român rescrie istoria la Mondialele de juniori. A cucerit o nouă medalie de aur la Mondialul din Peru. Nu le-a dat absolut nicio şansă adversarilor.

David Popovici continuă să domine înotul. A cucerit medalia de aur şi la proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din Peru.

David Popovici a dat o nouă lovitură!

Deținătorul titlurilor mondiale și europene la seniori, David Popovici nu a avut emoţii nici la juniori. În finala de la 100 de metri a încheiat cele două lungimi de bazin în 47,13 secunde. Este al 4-lea cel mai bun timp al probei din anul 2022. În acest moment, românul deține 9 dintre cei mai buni timpi ai anului la 100 de metri liber.

David deține și recordul mondial în această probă, stabilit la Europenele din această vară de la Roma, 46.86 secunde. După această ultimă medalie, palmaresul lui Popovici a ajuns la patru distincţii la acest Mondial.

aur la 200 de metri liber
aur la 100 de metri liber aur la ștafeta de 4X100 metri liber masculin (alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu)

argint la ștafeta de 4X100 metri liber mixt (alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu)

Avem viitor şi la fete

Avem viitor şi la fete acolo unde Bianca Costea a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber. Calificată doar cu al 5-lea timp, sportiva „tricoloră” a avut un timp de reacție mai slab în comparație cu favoritele din finală.

A înotat fantastic şi a luat medalia de aur cu un timp de 25,23 secunde, mai rapidă decât italiencele Sara Curtis și Matilde Biagiotii.

Vlad Stancu și-a completat „tripla” de medalii la actuala ediție. După argintul la 400 de metri liber și bronzul la 800 de metri liber, sportivul legitimat la CSA Steaua a încheiat pe ultima treaptă a podiumului și epuizanta cursă de 1.500 metri liber.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed