Veste proastă pentru fanii Formulei 1! Decizia istorică tocmai a fost luată. Este oficial

Veste proastă pentru fanii Formulei 1! Decizia istorică tocmai a fost luată. Este oficial. Franţa nu va organiza un Mare Premiu de Formula 1 în 2023, au anunţat, joi, responsabilii „Marelui Circ”, care nu au aprobat prelungirea contractului încheiat în 2018 pentru cursele organizate pe circuitul din Le Castellet (Var), informează AFP.

Responsabilul Formulei 1, Stefano Domenicali, a afirmat într-o conferinţă de presă că discuţiile vor continua cu promotorul Grand Prix-ului Franţei, iar cursa ar putea intra pe viitor într-un sistem de rotaţie cu alte Grand Prix-uri.

Veste proastă pentru fanii Formulei 1!

„Discuţiile sunt foarte, foarte deschise pentru un mare viitor şi o posibilitate, nu pentru anul viitor, de a găsi un sistem de rotaţie care să permită fiecăruia să facă parte din calendar”, a spus Domenicali.

Franţa, la fel ca Belgia şi Monaco, nu a reînnoit încă parteneriatul cu Campionatul Mondial pentru 2023.

„Dacă celelalte două Grand Prix-uri au încă şansa să fie prezente în calendar, Franţa îşi ia rămas bun de la Formula 1”, a precizat joi Stefano Domenicali.

Revenit pe circuitul Paul-Ricard în calendarul Campionatului Mondial în 2018, la zece ani de la ultima ediţie de la Magny-Cours, Grand Prix-ul Franţei este al şaselea cel mai disputat Mare Premiu din istoria Formulei 1, începând din 1950, cu 62 de ediţii.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed