E campion mondial și european, îl felicită toți oficialii! Dar cum este ignorat canoistul Cătălin Chirilă

Noul Ivan Patzaichin. Așa l-au numit toți, de la premier la ministru, pe canoistul Cătălin Chirilă, care după aurul și argintul mondial, a obținut rezultate de excepție lu la Campionatele Europene de kaiac-canoe.

La Munchen, elevul lui Florin Popescu și al lui Petre Condrat a cucerit din nou două medalii, una de aur și una de bronz.

Cătălin Chirilă a sosit în București în cursul zilei de luni, dar nu a avut parte de o primire oficială. Potrivit Digi 24, din partea Ministerului Sportului a fost prezent doar secretarul de stat, Flavius Sirop.

Și asta deși ministrul Eduard Novak l-a lăudat pe tânărul canoist pe pagina sa de Facebook, după rezultatele de la Munchen.”Ce an incredibil are sportul românesc! Campionul nostru mondial, Cătălin Chirilă, a devenit şi campion european la canoe simplu 1000m. Felicitări, Cătălin! Eşti un urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin! Felicitări şi antrenorilor Florin Popescu şi Petre Condrat!”, a scris Novak.

Doar de felicitări a avut parte Cătălin Chirilă și din partea lui Nicolae Ciucă. Premierul nu s-a îngrămădit imediat după ce Chirilă a reușit să câștige titlul mondial la Halifax să anunțe dacă va exista sau nu o premiere precum în cazul supercampionului de la natație David Popovici. Iar multă lume a sesizat aspectul.

De altfel, multipla campioană olimpică, mondială și europeană Ana Maria Brânză Popescu a atras atenția încă din momentul în care premierul a scos din rezerva de stat bani pentru a cinsti performanțele lui Popovici.

„Ce a făcut David nu mai are sens să discutăm. Au curs râuri de cerneală, e minunat. Suma putea să fie și dublă, putea să mai aibă și un zero în plus, nu contează. Ideea e că s-a creat un precedent.

Dacă s-ar fi comunicat înainte că această premiere este pentru cele două titluri și pentru că David a reușit să bată un record vechi de 50 de ani (n.r. – a câștigat aurul atât la 100, cât și la 200 de metri), atunci restrângeai aria.

Sunt foarte curioasă acum ce s-ar întâmpla dacă la un alt sport un sportiv va veni iar cu două medalii de aur, pentru că acum încep competițiile de obiectiv la sporturile olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale.

Mi-aș fi dorit tare mult ca, pe lângă această sumă, să vină cineva să spună «OK, ăștia sunt banii pentru David, dar venim și suplimentăm bugetul Federației Române de Natație și Pentatlon pentru un proiect». Abia atunci făceai ceva pentru sport”, a declarat Ana Maria Popescu la emisiunea „Ora exactă în sport” pe Pro Arena.

 

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed