Scandările xenofobe ale galeriei au întrerupt meciul Universitatea Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe timp de 10 minute! Ce se întâmplă acum!

Momente reprobabile pe un stadion din România: partida de pe Cluj Arena dintre U. Cluj și Sepsi a fost oprită în minutul 25. Arbitrul Sebastian Colțescu a luat decizia de a întrerupe meciul timp de 10 minute, din cauza galeriei ”șepcilor roșii” care a scandat lozinci xenofobe, provocatoare, la adresa Ungariei.

De asemenea, fanii Universității ar fi afișat și un banner de natură xenofobă, în primele minute ale întâlnirii. Mesajul suporterilor clujeni vizează două date importante din istoricul animozităților româno-ungare: 4 iunie 1920, semnarea Tratatului de la Trianon și 4 august 1919, ziua în care Budapesta a fost ocupată de către armata română.

Romario Pires, căpitanul echipei lui Lincar, a mers la galerie ca să îi ceară să înceteze, însă n-a fost luat în seamă. Ba mai mult, fanii au continuat cu scandările și au aruncat cu materiale pirotehnice, astfel că arbitrul Colțescu a trimis echipele la vestiare.

În momentul în care fotbaliștii celor două echipe erau la cabine, ultrașii Universității Cluj au început să cânte „Deșteaptă-te, române!”, imnul României.

Crainicul stadionului a făcut și el un apel către peluză, în caz contrar meciul ar putea suspendat, iar Universitatea Cluj ar risca sancțiuni drastice. Toate aceste incidente grave s-au petrecut subt privirile primarului din Cluj Napoca, Emil Boc.

Partida s-a reluat, la acest moment a început repriza secundă, iar Sepsi a deschis scorul, este 1-0 pentru oaspeți grație golului marcat de Rondon, în minutul 53.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed