Giovanni Becali a avut probleme cu poliția, după ce a fost prins în trafic cu acte false. Impresarul de fotbaliști a povestit că a fost nevoit să fugă din țară și să își schimbe identitatea, doar pentru a scăpa de pedeapsă.
În comunism, Giovanni Becali făcea bani pe urma biletelor la film sau cu valută pe care le cumpăra și le vindea la suprapreț pentru că nu se mai găseau, astel a devenit cunoscut.
Dezvăluiri şocante ale lui Giovanni Becali!
Pentru că dorea să meargă în Occident, acolo unde ar fi putut face mult mai mult bani, Giovanni Becali a fugit din țară, deorece acest delict era foarte pedepsit.
Prtima dată a plecat în Italia, apoi s-a mutat în Franța, iar în cele din urmă a ajuns în Germania, acolo unde a cerut să i se facă azil politic. În timp ce aștepta ca cererea să se finalizeze, pentru a putea circula prin Europa, Giovanni și-a făcut acte false.
Impresarul a devenit Rizzi Francesco, un italian născut la Foggia, dar cu rezidență în Milano, chiar la adresa lui Inter Milano.
„’Duceți-vă în Germania, că aici, în Franța, azilul durează foarte mult. Nemții vă vor adopta’. Și așa a fost. Noi am umblat 3-4 ani în Europa fără acte.
Mai târziu am făcut și exivă falsă. Exivă înseamnă un document… Voiam să merg, să duc marfă, nu intru în detalii… Nu-mi venise azilul încă, nu știu…
Și vine cineva… ‘Vorbește cu ăsta, dă-i 500 de mărci și să-ți facă…’. I-am dat o poză, i-am dat 500 de mărci, mi-a dat unul… Mă chema Rizzi Francesco, născut la Foggia, rezident în Milano.
Mi-a spus avocatul, l-am întrebat: ‘Bă, dacă mă prinde cu fals?’ / ‘Bă, dacă e fals, trebuie să ai 3.000 de mărci la tine, îi dă foc și cu asta basta’”, a povestit Giovanni Becali, în cadrul podcastului ”Tare de tot”.
„Ăla a fugit cu tot aurul lui Ceaușescu în Germania”
Cu identitatea unui italian pe numele ”Rizzi Francesco”, Giovanni a mers în Olanda, acolo unde a fost oprit în trafic, din cauza unei greșeli făcute, iar autoritățile l-au condus la secție.
”Eram în Olanda. Aveam guldeni, aveam 10.000 de guldeni la mine. Și eram cu domnul Calu (n.r. un prieten). El pleacă, pe mine mă ia, făcusem o greșeală de circulație. Și ajungem la poliție. Mașina, BMW, cu numere de Germania, era pe numele meu, pe al lui Ioan Becali.
Pentru azil, mie îmi dăduse o dovadă care era bună doar pe Germania. Dar eu cu Rizzi am trecut în Olanda. Și cu mașina pe numele meu. Și, când am ajuns la poliție acolo, un căpitan mai șmecheraș: ‘Bă, dar proprietarul mașinii?’. Zic: ‘Proprietarul mașinii e un azilant’ / ‘Cum îl cheamă?’ / ‘Păi nu scrie în acte?’ / ‘Ioan Becali’ / ‘Ăsta e…’.
Și ăsta zice: ‘Ce azilant român îi dă împrumut mașina unui rezident la Milano? Miroase ceva…’ / ‘Hai, mă, căpitane, cum să miroasă ceva?’.
Zice: ‘Te mai întreb o odată: ce-i cu mașina asta?’ / ‘Domnul colonel, păi ăla e azilant? Ăla e azilant de lux. Ăla a fugit cu tot aurul lui Ceaușescu în Germania. D-aia îi dau ăia azil. D-aia are atâtea mașini’.
‘Nu te superi, am pe cineva care o să vină să-ți ia amprentele’ / ‘Da, domnule, cum să nu?’. Pleacă el, vine unul și îmi ia amprentele. Pleacă ăsta și vine după 2-3 ore: ‘Buongiorno, signor Becali!’ / ‘Becali? L-ați adus pe proprietarul mașinii din Germania?’ / ‘Nu, nu, tu ești’ / ‘Hai, căpitane, ce naiba?’. Au venit amprentele… În 3 ore au venit amprentele din Germania”, a mai povestit Giovanni Becali.