Neymar a revenit după aproape un an. A jucat primul meci oficial: ‘Mă simt bine. A fost foarte greu’

Neymar Jr a jucat din nou într-o competiţie oficială după o absenţă de un an. Atacantul a intrând pe teren în minutul 77 al meciului câştigat în deplasare de echipa sa, Al-Hilal, cu scorul de 5-4, în faţa formaţiei Al-Ain, în Liga Campionilor Asiei la fotbal.

Starul sud-american, în vârstă de 32 de ani, s-a accidentat la ligamentul încrucişat şi la menisc pe 17 octombrie 2023 în partida Brazilia şi Uruguay, din preliminariile Cupei Mondiale 2026.

Neymar a revenit după aproape un an

Neymar a avut o mare ocazie de gol în minutul 87. Brazilianul a avut un schimb de pase cu coechipierul său sârb Aleksandar Mitrovic la marginea careului advers. Apoi a şutat la poartă, însă şutul său în diagonală din banda stângă a fost respins de portarul lui Al-Ain.

„Răspândiţi vestea: legenda Neymar s-a întors”, a scris clubul saudit, anunţând intrarea în joc a brazilianului într-un comentariu live al meciului pe reţeaua X.

„Mă simt bine. Dar a fost greu. Avem o echipă bună sunt bucuros. M-am întors„, a spus Neymar la finalul meciului.

Înainte de accidentare, Neymar jucase doar cinci meciuri pentru Al-Hilal, echipă la care a sosit în august 2023. Atunci s-a transferat de la PSG pentru un salariu de aproximativ 100 de milioane de euro pe sezon.

Confederaţia Braziliană de Fotbal a salutat revenirea golgheterului istoric al Selecao (79 de goluri în 128 de selecţii, cu două în plus faţă de Pele).

„După 369 de zile (de absenţă), CBF este bucuroasă să-l revadă pe Neymar pe teren (…) El reprezintă magia fotbalului brazilian şi captivează fanii din întreaga lume”, a precizat confederaţia braziliană într-un comunicat.

Atacantul a anunțat că şi-a stabilit mai multe obiective până la Cupa Mondială din 2026 din Mexic, Canada şi Statele Unite. Următoarele meciuri de calificare pentru cvintupla campioană mondială Brazilia sunt programate în luna noiembrie.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed