Final de drum pentru Rafa Nadal! Cuvinte uriaşe ale legendarului jucător iberic. Ce a spus după ultimul meci cu Novak Djokovic

Final de drum pentru Rafa Nadal! Cuvinte uriaşe ale legendarului jucător iberic. S-a aflat ce a spus după ultimul meci cu Novak Djokovic. Spaniolul a reflectat asupra unei rivalităţi extraordinare.

Rafa Nadal a spus că fără rivalitatea cu Novak Djokovic nu ar fi jucătorul care este astăzi. Spaniolul a pierdut ultima lor confruntare ca profesionişti.

Final de drum pentru Rafa Nadal!

Rafa Nadal, în vârstă de 38 de ani, a anunţat în această lună că se va retrage din tenis la finalul sezonului. Sârbul Djokovic l-a învins pe spaniol cu 6-2, 7-6 (7-5) în meciul pentru locul al treilea la turneul demonstrativ Six Kings Slam din Arabia Saudită.

Cei doi s-au îmbrăţişat la fileu la final, iar Nadal a primit o rachetă de tenis aurită în cadrul ceremoniei de după meciul de la Riad. „Îţi mulţumesc foarte mult pentru toate momentele pe care le-am împărtăşit pe teren în toate carierele noastre – am avut o rivalitate extraordinară.

M-ai ajutat să-mi depăşesc limitele, aşa că îţi mulţumesc pentru asta, pentru că fără asta, probabil că nu aş fi fost jucătorul care sunt astăzi”, a spus Nadal.

Nadal va reprezenta Spania în ultima sa competiţie, luna viitoare, la Malaga, în faza finală a Cupei Davis. „Ceea ce îmi va lipsi este aproape totul. A fost un vis devenit realitate să pot juca timp de aproape 20 de ani, fiind competitiv şi având şansa de a juca în cele mai bune locuri din lume. Mi-am îndeplinit visul de a deveni un jucător profesionist de tenis şi de a avea succes. Nu le pot mulţumi îndeajuns oamenilor pentru sprijinul şi dragostea pe care le-am primit peste tot”, a adăugat Nadal, care a câştigat 14 titluri la Roland Garros şi 22 de Grand Slam-uri în total.

Djokovic, cu 24 de titluri de Grand Slam, este singurul jucător care a câştigat mai mult decât Nadal, care are 22 de titluri. „Am cel mai mare respect pentru tine. Un sportiv incredibil şi o persoană incredibilă. Rivalitatea a fost incredibilă. A fost foarte intensă. Sper că vom avea ocazia să stăm undeva pe plajă şi să bem ceva.

A fost o onoare şi o plăcere incredibilă să împart terenul cu tine. Este un moment emoţionant şi o zi emoţionantă. Am jucat atât de multe meciuri de-a lungul atâtor ani. Voi încheia cu un mare mulţumesc nu doar din partea mea. Din paartea întregii lumi a tenisului, pentru ceea ce ai făcut. Aţi lăsat o moştenire incredibilă”, a spus sârbul.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed