Rivalul lui Max Verstappen rupe tăcerea! Verdict în privinţa schimbării de ultimă oră din Formula 1. Ce au decis şefii din Marele Circ

Rivalul lui Max Verstappen rupe tăcerea! Verdict în privinţa schimbării de ultimă oră din Formula 1. S-a aflat ce au decis şefii din Marele Circ. Pilotul celor de la Ferrari, Carlos Sainz, rupe tăcerea.

Schimbare de ultimă oră care îl vizează şi pe Max Verstappen. Din 2025, pilotul care se va clasa în primele 10 locuri şi care va face cel mai rapid tur în timpul unei curse nu va mai fi răsplătit cu punctul bonus.

Rivalul lui Max Verstappen rupe tăcerea!

Această decizie vine la câteva săptămâni de la cel mai rapid tur efectuat de Daniel Ricciardo în Singapore. Atunci, australianul i-a furat punctul bonus lui Lando Norris, pilot care luptă pentru titlul mondial cu Max Verstappen.

Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari, care se va muta la Williams din sezonul viitor, a aplaudat decizia FIA. Nu este de acord cu modul în care acest punct era acordat în timpul curselor.

Cu toate acestea, spaniolul este de părere că pilotul care obţine pole-ul ar merita mult mai mult să primească un punct în plus, conform marca.com.

„Mereu am considerat că nu era necesar acest punct în Formula 1 din cauza modului în care era obţinut, deorece mergea la cine avea o oprire în plus cu un tur înainte de final, iar asta nu arăta neapărat cine era cel mai rapid. Era vorba de noroc şi asta se întâmpla de multe ori.

Sunt de acord că pole-ul este ceva care valorează mai mult, deoarece faci cel mai bun tur şi să iei un punct cu un circuit aglomerat ar fi mult mai bine. Da, aş da punctul bonus pilotului care pleacă din pole-position”, a declarat Carlos Sainz, conform sursei citate.

Formula 1 revine la finalul acestei săptămâni cu Marele Premiu al Statelor Unite. Cursa e duminică, de la ora 22:00.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed