Ce s-a întâmplat, de fapt cu Ianis Hagi. Un expert a spus clar. Culisele negocierilor dintre Rangers şi tricolor

Un apropiat al clubului Rangers a dezvăluit cum i-a convins Ianis Hagi pe scoțieni să-l  primească la prima echipă. Dan Plumley, lector și cercetător la Universitatea Sheffield Hallam, susține că românul a renunțat la jumătate din de 7.000 de euro pe săptămână.

Presa din Scoția a scris la momentul respectiv că Hagi ar fi renunțat la toată suma pentru a ajunge, din nou, la prima echipă.

Culisele negocierilor dintre Rangers şi Ianis Hagi

Daily Record a dezvăluit în august clauza din contractul lui Ianis Hagi.

„Cubul urmează să-i mărească salariul cu 7.000 de euro pe săptămână dacă bifează 100 de meciuri oficiale la prima echipă”.

După ce s-a întors din Spania, românul a fost trimis la echipa a doua, antrenorul spunând că nu mai are nevoie de el. Jurnaliștii scoțieni au scris însă că motivul ar fi fost tocmai clauza. La acel moment, tricolorul jucase 99 de meciuri pentru Rangers.

După mai multe meciuri jucate la echipa a doua, Hagi a fost chemat de Phillipe Clement și a și jucat într-un meci. Scoțienii au spus că Hagi a renunțat la clauză, dar expertul financiar Dan Plumley spune că nu este așa.

„Cred că totul se reduce la negociere. Adesea poate fi un pic atât de club, cât și de la jucător. Daily Record a scris că jucătorul a renunțat la această clauză, lucru ce poate fi sau nu confirmat la un moment dat. Clubul mai spune că situația a fost rezolvată, așa că ne uităm în continuare la ea fără să știm rezultatul exact.

Trebuie să fim conștienți de puterea jucătorului, pe de-o parte, dar și de dinamica puterii consiliului de conducere. Nu este nimic nou, desigur, asta face parte din jocul modern. Cred că, uneori, vine timpul să ne întoarcem la negocieri. Dacă ai un blocaj, trebuie să-l elimini”, a declarat Plumley, care este apropiat de club, pentru publicația online Ibrox News.

„S-ar putea ca părțile să se fi întâlnit undeva la mijloc”

Profesorul a mai spus că Ianis Hagi este un fotbalist bun care merită să fie în echipă.

  „Indiferent dacă asta îi dă jucătorului puțin, sau clubului, sau se întâlnesc la mijloc, în cele din urmă vrei un fel de rezoluție pentru că vorbim despre un fotbalist bun, pe care vrei să-l ai în echipă și pare să se fi integrat destul de repede.

De obicei, negocierea este calea de urmat și au existat câteva relatări despre cum a evoluat aceasta. S-ar putea ca părțile să se fi întâlnit undeva la mijloc”, a mai spus Plumley,

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed