Lumea spotului este în doliu. Un fost campion mondial a murit la 26 de ani. S-a luptat ani buni cu depresia după ce a fost suspendat

Lumea spotului este în doliu. Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 m la CM de atletism în 2017, a murit, la doar 26 de ani. Kenyanul a fost suspendat pentru dopaj în 2018, iar de atunci s-a luptat cu depresia.

În 2017, pe lângă medalia de bronz de la Mondiale, într-o cursă în care Pierre-Ambroise Bosse a fost încoronat campion, Kipyegon Bett a câştigat proba de 800 m la reuniunea de la Shanghai, un eveniment al Ligii de Diamant.

Kipyegon Bett a murit la 26 de ani

Kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 m la CM de atletism în 2017, a murit, duminică, la doar 26 de ani. Atletul s-a stins din viață din cauza unei insuficienţe renale şi hepatice. Campion mondial sub 20 de ani în 2016 la Bydgoszcz (Polonia), Bett a fost una dintre cele mai promiţători alergători din Kenya.

În anul 2018 a fost suspendat de către AIU după ce a fost depistat pozitiv cu eritropoietină (EPO), o substanţă care îmbunătăţeşte performanţa. El a negat întotdeauna utilizarea acestui produs, care stimulează circulaţia sângelui. De atunci s-a luptat cu depresia. 

„Am încercat să îl încurajăm să revină pe pistă după ce suspendarea sa s-a încheiat în august 2022. Dar fără succes. A avut o cădere nervoasă. A început să bea foarte mult”, a adăugat sora sa.

Bett a fost internat pentru prima dată la spitalul din oraşul său natal, Kericho, în urmă cu o săptămână. El a fost readmis vineri după ce starea sa s-a înrăutăţit.

„Avea probleme cu rinichii. Dar medicii şi-au dat seama că şi ficatul său era o problemă. Ambele organe cedau”, a mai spus sora sportivului.

Câteva zeci de atleţi din Kenya au fost sancţionaţi numai în ultimii trei ani.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Cutremur în Superliga! Oamenii lui Răzvan Burleanu au dat ultimatum. Echipele care sunt ameninţate

Cutremur în Superliga! Oamenii lui Răzvan Burleanu au dat...

Avertisment pentru Ianis Hagi! Greşeala uriaşă a tricolorului la revenirea la Rangers. A fost eliminat în timp record

Avertisment pentru Ianis Hagi! Greşeala uriaşă a tricolorului la...

Cristina Neagu s-a dezlănţuit! Atac devastator la adresa unui fost antrenor. Messi din handbal i-a răspuns dur

Cristina Neagu s-a dezlănţuit! Atac devastator la adresa unui...

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed