Probleme pentru Radu Drăgușin! Riscă să-şi piardă locul la Tottenham. Mircea Lucescu trebuie să ştie

Radu Drăgușin, victima jurnaliștilor străini! Doi ziariști din Italia consideră că internaționalul român este pe cale de a repeta parcursul mai puțin satisfăcător al unui alt fundaș român, și anume, Vlad Chiricheș.

Davide Chinellato și Alessandro Aliberti au transmis mesaje severe la adresa stoperului celor de la Tottenham, mai ales pentru cartonașul roșu încasat în minutul 7, în duelul cu Qarabag, fix la debutul său în Europa League.

Probleme pentru Radu Drăgușin!

Davide Chinellato, jurnalist Gazzetta dello Sport, a spart gheața: „Românul mai trebuie să se perfecționeze tactic și să umple golurile pe care le are și ce ajung să-i reducă minutele și să-l limiteze deocamdată la un rol de rezervă!

În ianuarie, Tottenham îl considerase pe Drăgușin soluția potrivită atât pentru a depăși o urgență momentană în apărare (vezi accidentările lui Romero și van de Ven, care au revenit cu mult înainte ca românul să-și finalizeze perioada de acomodare).

Cât și pentru a privi spre viitor, având în vedere vârsta sa și nivelul pe care jucătorul demonstrase că îl poate atinge în Serie A, în special cu Genoa. Drăgușin a preferat să facă imediat saltul în Premier League, în ciuda propunerilor ce îi garantau mai multe minute.

„Drăgușin a ieșit învins și în confruntarea directă cu Romero și Van de Ven!”

Privind retrospectiv, se poate spune că a fost o alegere proastă pentru fotbalist. Sezonul trecut, a jucat nouă meciuri. Dintre care patru ca titular. În actualul, până acum a bifat două, dintre care unu singur de la început.

Cu circumstanța agravant a fiasco-ului din Europa League, cu acea eliminare evitabilă, după opt minute în meciul cu Qarabag. Nu doar că i-a răpit o mare șansă de a juca titular. Dar amenință să-l retrogradeze în ierarhia defensivă a lui Postecoglou. Drăgușin a ieșit învins și în confruntarea directă cu Romero și Van de Ven, titular înaintea sa. Argentinianul este liderul apărării. Știe să se impună în careu propriu (are un gol sezonul acesta în Premier League, cinci în cel trecut). Este punctul de referință pentru coechipierii săi!”.

„Chiricheș a plecat de la Spurs după două sezoane dezamăgitoare!”

Pe de altă parte, corespondentul publicației torineze consideră că „există un risc destul de mare de a repeta parcursul mai puțin strălucit al unui alt apărător român, Vlad Chiricheș.

Acesta a ajuns de la FCSB la Tottenham în 2013, în vârstă de 23 de ani, pentru a pleca două sezoane mai târziu fără a lăsa mari amintiri. Chiricheș și-a construit apoi o carieră de succes în Italia. Mai întâi la Napoli, apoi la Sassuolo. De aceea, cred că e foarte probabil ca, de acum și până în ianuarie, Radu Drăgușin să își joace permanența la Spurs. E greu să te gândești că tânărul stoper ar putea rămâne la Tottenham pentru mult mai mult timp. Dat fiind că joacă atât de puțin!”, a spus și Alessandro Aliberti.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed