Pedeapsă dură pentru fanul lui Atletico Madrid! Ce a păţit după ce l-a lovit pe Courtois cu o brichetă. Diego Simeone vrea sancțiuni aspre

Thibaut Courtois a fost clientul favorit al suporterilor la derby-ul Atletico – Real Madrid, scor 1-1, din etapa a opta în La Liga.

Portarul a fost lovit cu o brichetă, iar presa din Spania anunță ce se va întâmpla cu suporterii care au făcut scandal. Meciul a fost întrerupt aproape 15 minute. 

Pedeapsă dură pentru fanul lui Atletico Madrid

Portarul belgian a avut o atitudine provocatoare la adresa spectatorilor înainte de a fi ţinta unui tir de proiectile din tribune. O brichetă l-a nimerit înainte ca meciul să fie întrerupt întrerupt timp de un sfert de oră (69′).

Autoritățile încearcă să identifice toate persoanele implicate în scandal, însă misiunea nu este așa de simplă. Mulți aveau fața acoperită. A fost însă găsit cel care l-a lovit pe Thibaut Courtois , iar clubul a reacționat. Potrivit presei din Spania, acesta a fost interzis pe viață pe Metropolitano. Urmează ca și ceilalți fani care vor fi identificați să aibă parte de același tratament. Este posibil să se aleagă însă și cu dosare penale.

Diego Simeone vrea sancțiuni aspre

Antrenorul echipei Atlético Madrid, a deplâns faptul că fanii au aruncat cu diverse obiecte în direcţia lui Thibaut Courtois. A condamnat însă și atitudinea provocatoare a portarului belgian .

 „Nu avem nevoie de aceşti oameni în tribune, dar asta nu justifică acţiunile. Protagoniştii trebuie să acţioneze. Dar şi cei care incită trebuie să fie pedepsiţi. Nu aprob (aruncarea de proiectile), dar trebuie să fim atenţi la ceea ce generăm şi mă includ şi pe mine. În ceea ce mă priveşte, pedepsiţi-i pe cei care provoacă.  

Cei care au aruncat cu aceste brichete, aşa cum s-a întâmplat la Bernabéu când Courtois era jucătorul nostru şi a primit o brichetă în cap, asta nu este corect. Dar probabil că nici noi, protagoniştii, nu ajutăm atunci când subestimăm oamenii, îi blamăm, îi provocăm şi îi înfuriem”, a spus antrenorul.

Simeone a mers în timpul meciului să le ceară fanilor să se calmeze.

„Ceea ce se plângeau era că nu a fost vina lor, că jucătorul, portarul rival, a fost cel care a provocat-o. Această situaţie nu justifică ceea ce au făcut. Sper că îi putem pedepsi pe cei care provoacă, acuză şi, de asemenea, generează, din moment ce suntem protagonişti, ne numim aşa şi, ei nu fac nimic împotriva noastră. 

Să fim atenţi şi la aceia dintre noi care joacă rolul victimei, iar eu fac parte din asta: să ne asumăm responsabilitatea pentru tot, pentru oamenii care urmăresc şi ştiu clar când Courtois se uită la oameni şi râde de ei”, a concluzionat Simeone.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed