Anunţ devastator pentru Gigi Becali! FCSB nu are nicio şansă în Europa League. Verdict dur al specialiştilor

Anunţ devastator pentru Gigi Becali! FCSB nu are nicio şansă în Europa League. Verdict dur al specialiştilor. Campioana a început perfect grupa. A obţinut o victorie categorică, scor 4-1, contra celor de la RFS.

Gigi Becali vrea ca FCSB să se califice din grupă, dar specialiştii spun altceva. Şeful campioanei a anunțat că vrea să termine în primele opt echipe pentru a pune mâna pe un jackpot uriaș din market pool.

Anunţ devastator pentru Gigi Becali!

Calculele lui Gigi Becali sunt date peste cap de calculele specialiștilor din domeniu. Începând din acest sezon, formatul din Europa League s-a schimbat. Toate cele 36 de formații angrenate în competiție formează un singur clasament. Primele opt se califică automat în optimile de finală, în timp ce locurile 9-24 dispută un play-off de calificare.

FCSB s-a calificat în faza principală și va întâlni opt adversari diferiți. Gigi Becali e optimist și consideră că poate face suficiente puncte pentru a prinde primele opt locuri, dar statisticile îl contrazic.

Potrivit Football Meets Data, FCSB are doar 6% șanse să termine pe primele opt locuri care i-ar asigura peste 20 de milioane de euro doar din market pool. Primele opt echipe care pornesc cu șanse de peste 30% să ocupe primele locuri sunt nume sonore din fotbalul mare. Este vorba despre Manchester United, AS Roma, Lazio, Tottenham, Slavia Praga, Galatasaray, Lyon și Athletic Club.

Pe lângă acestea, mai sunt alte nume importante care nu prind decât locurile pentru play-off. Este vorba despre Porto, Olympiacos, Ajax, Anderlecht sau Rangers. FCSB are 48% șanse să termine în TOP 24 care asigură calificarea în play-off-ul pentru optimile de finală.

În ceea ce privește șansele de eliminare încă din faza ligii principale, FCSB este a opta echipă cotată cu cea mai mare șansă să nu ajungă în primăvara europeană (52%). Înaintea roș-albaștrilor sunt alte nume de top din competițiile europene care au șanse mai mari să rateze calificarea.

Este vorba despre Dinamo Kiev (60%), Malmo (68%), Besiktas (70%). Adversara roș-albaștrilor din prima etapă, RFS, este considerată un outsider clar din competiție cu 97% șanse să fie eliminată.

 

„Acum, mi-a venit astăzi altă idee. Dacă venim în primele 8, mai luăm 20 de milioane de euro market pool, că se dă pe clasament. Acum suntem pe locul doi, luăm 30 și ceva de milioane dacă terminăm pe locul doi. Eu aveam în cap să merg pe campionat, dar m-am schimbat, merg mai mult pe Europa, pentru că putem să intrăm în primele 8 și luăm 20 de milioane”, a spus Gigi Becali, în direct la Digi Sport.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed