Decizie incredibilă a Elizei Buceschi! Jucătoarea de la Rapid a spus adio naţionalei. Florentin Pera, în criză

Elizei Buceschi a decis să-și anunțe retragerea de la echipa națională. Jucătoarea de la Rapid a postat un mesaj amplu pe rețelele de socializare.

Nu după mult timp, handbalista a mai postat un mesaj pentru a lămuri lucrurile, în urma speculațiilor apărute după anunțul retragerii.

Elizei Buceschi s-a retras de la națională

Elizei Buceschi și-a anunțat azi retragerea de la națională. O perioadă nu s-a știut clar ce planuri are. Neagu și Pintea își anunțaseră retragerea, dar handbalista de la Rapid a amânat momentul.

Aceasta a dezvăluit că selecționerul Florentin Pera știa din luna august

  „Aventura mea alături de echipa națională a început în anul 2011 când am participat la primul meu turneu final alături de echipa de senioare. De atunci și până la sfârșitul anului trecut am răspuns cu mare bucurie fiecărei convocări pe care am primit-o. Însă lucrurile nu au fost mereu atât de simple. În anul 2016 înainte de turneul preolimpic am suferit o accidentare serioasă la gleznă. Însă cu ajutorul medicamentelor și infiltrațiilor am reușit să joc. Fapt care a agravat situația și m-a făcut indisponibilă pentru tot restul sezonului.

După Campionatul European din 2018, am avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Ceea ce m-a făcut să pierd din nou a doua jumătate de sezon. Și acestea sunt doar câteva exemple. În ciuda tuturor accidentărilor am continuat să răspund pozitiv convocărilor și a reprezentat o adevărată mândrie să fac asta. Însă, povestea ultimului Campionat Mondial este și cea care m-a făcut să iau decizia de a renunța la echipa națională.”, a scris Eliza Buceschi pe Instagram.

„Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie”

„Pe tot parcursul turneului am jucat cu o accidentare care s-a agravat. Și care m-a făcut indisponibilă pentru următoarele 4 luni, ratând practic tot restul sezonului la echipa de club Rapid București, căreia îi mulțumesc că a fost alături de mine și m-a ajutat să trec peste aceste momente dificile.

În toata această perioadă de după Campionatul Mondial și până la începutului acestui sezon nu am avut niciun contact cu vreun membru al staffului tehnic al primei reprezentative. Timp în care s-au desfășurat și alte acțiuni ale echipei naționale.

La finalul lunii august, după un meci din cadrul Supercupei României m-am întâlnit întâmplător cu selecționerul României. Și într-adevăr i-am comunicat decizia de a mă retrage din cadrul echipei naționalei. Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie. Ci mai degrabă modul în care s-au desfășurat lucrurile după Campionatul Mondial, turneu în care am jucat practic la sacrificiu, în dorința imensă de a ne califica la turneul preolimpic”, a mai scris Eliza Buceschi pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eliza Buceschi (@elizabuceschi)

„Pentru mine echipa națională a reprezentat cel mai frumos capitol al carierei mele”

Dup[ primul mesaj, sportiva a revenit și a dat alte explicații

„În urma ultimelor speculații, am vrut să lămuresc această situație și să prezint motivele din spatele acestei decizii, decizie pe care mi-aș fi dorit să o comunic poate diferit, dar cu siguranță întâmplările din ultimul an nu vor umbri tot ce am realizat sub tricolor și toate emoțiile trăite alături de fani.

Pentru mine echipa națională a reprezentat cel mai frumos capitol al carierei mele, un capitol care în ciuda celor prezentate mai sus a fost plin de momente extraordinare și sentimente de neuitat. Am câștigat o medalie, am fost și cu alte ocazii aproape de podium, am participat și la o ediție a Jocurilor Olimpice, iar pentru lucrurile astea voi fi mereu recunoscătoare ca am avut șansa de a îmbrăca tricoul echipei naționale!

Astăzi se încheie acest drum pentru mine însă nu înainte de a le mulțumi colegelor, antrenorilor, membrilor staffului , apropiaților și mai ales fanilor care au fost alături de mine în această călătorie. Mulțumesc! HAI ROMÂNIA!”.

Eliza Buceschi a făcut parte din naționala României din 2011. Are în palmares medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed