Aroganţă de magnat! Pe ce va plăti o sumă uriaşă Ion Ţiriac. Cel mai bogat român a recunoscut totul

Aroganţă de magnat! S-a aflat pe ce va plăti o sumă uriaşă Ion Ţiriac. Cel mai bogat român a recunoscut totul. Fostul mare jucător de tenis s-a decis să dea cărţile pe faţă în privinţa uneia dintre pasiunile sale.

Ion Ţiriac a dezvăluit câţi bani va plati drept taxă de lux, pentru ultima „bijuterie” pe care și-a adăugat-o în colecție.

Aroganţă de magnat!

Ion Ţiriac e cel mai bogat român şi nu-şi refuză nicio poftă. Acesta va fi nevoit să achite o taxă de lux pentru maşinile pe care le deţine. Statul român a luat decizia ca, din 30 septembrie, să perceapă taxe suplimentare pentru mașinile și casele de sute de mii de euro.

Taxa pe lux le va fi percepută contribuabililor din România care dețin case de peste 500.000 de euro și bolizi de peste 75.000 de euro. Fostul mare jucător de tenis este proprietarul unei colecții fabuloase de mașini, unică în Europa.

Mai mult, Ţiriac tocmai a plătit aproape 800.000 de euro pentru un Ferrari 812 Competizione Aperta. Miliardarul în vârstă de 85 de ani a surprins când a vorbit despre noua achiziție. „790.000 (euro n.r.)? Gratis! Nu știu de ce n-am luat două, ca să am pereche”, a declarat Ion Țiriac.

Afaceristul român va fi nevoit să achite o taxă de lux de 2.155 de euro pentru acest model de Ferrari, conform hotnews.ro. Presa de specialitate l-a declarat pe Ion Țiriac cel mai bogat român în 2024. Acesta are o avere estimată de Forbes la 2.2 miliarde de dolari!

La mașinile de lux se aplică o cotă de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea de achiziție și plafonul de 375.000 lei. În România, în anul 2023, erau înregistrate 453 de mașini Ferrari, 5.619 Porsche, 172 Lamborghini și 214 Rolls-Royce.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed