Tragedia momentului în tenis! S-a stins din viaţă un jucător legendar. A fost primul român prezent în clasamentul ATP

Doliu în lumea tenisului românesc. Sever Mureşan, primul jucător profesionist român membru al ATP, a murit la vârsta de 75 de ani. Fostul sportiv locuia în Franța. Fusese internat după un AVC.

Anunțul trist a fost făcut de cei de la Dinamo printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Sever Mureșan a decedat la 75 de ani. A fost primul român prezent în clasamentul ATP

Sever Mureşan a fost absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport şi a devenit campion naţional cu Dinamo în 1968, în proba de dublu. Doi ani mai târziu, ajungea primul jucător profesionist român membru al ATP. Apoi a fost convocat la echipa de Cupa Davis a României.

„Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a lui Sever Mureșan, fost jucător al secției de tenis CS Dinamo și al echipei de Cupa Davis a României.
Născut pe 23 octombrie 1948, Sever Mureșan s-a stins din viață noaptea trecută, în Franța, unde era internat după un AVC.
 
Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească.
Foto arhivă: Sever Mureșan (al treilea din stânga) într-o grupă de vis la Dinamo, alături de Virginia Ruzici, Florența Mihai, Viorel Marcu, Radu Bădin, Irinel Santeiu, Bebe Almăjan și antrenorii Tudorel Bădin și Aurel Segărceanu”, este o parte din mesajul postat de CS Dinamo.

Mureşan a devenit om de afaceri, după 1989. A fost cel care a adus şi organizat în ţară cel mai mare turneu de tenis, Open Romania.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed