O campioană olimpică de la Paris a făcut pasul cel mare. Maria şi Florin Lehaci , în fața altarului. Imaginile momentului / Foto

O campioană olimpică de la Paris a făcut pasul cel mare. Maria şi Florin Lehaci au ajuns în fața altarului. Canotorii s-au cununat religios în Bucovina, după ce căsătoria civilă a avut loc în 2023.

Cei doi se cunosc de mulți ani, iar fratele Ionelei Cozmiuc povestea în urmă cu câteva luni cum a cerut-o pe Maria de soție.

Maria şi Florin Lehaci , în fața altarului

Canotorii Maria şi Florin Lehaci s-au cununat religios în acest week-end. Cei doi se cunosc de mulți ani. În 2003 cei doi sportivi ajungeau în fața ofițerului stării civile. Atunci au vrut să respecte tradiția și s-au îmbrăcat în costume populare.

Federația Română de Canotaj a marcat momentul. A postat un mesaj pe facebook pentru cei doi canotori, dar şi imagini. „Campionii noștri, Maria și Florin Lehaci, și-au unit destinele în acest weekend, în cadrul unei ceremonii religioase deosebite, desfășurată în Bucovina. Le-au fost alături, în această zi specială, familia, prietenii și colegii din canotaj. Pentru ei, performanța se face în familie! Le urăm „Casă de piatră” și o viață plină de iubire și succes pe toate planurile!”

Florin Lehaci, care este fratele Ionelei Cozmiuc, a povestit în urmă cu ceva vreme cum a cerut-o pe Maria în căsătorie.

„Chiar înainte de a fi împreună cu Maria îi spuneam că atunci când ea va împlini 24 de ani o voi cere de soţie. Zâmbea, dar eu nu am glumit.

După ce am început să formăm un cuplu i-am spus că la 24 de ani, de fiecare dată când o să mă vadă că mă aplec să mă leg la şireturi, să se aştepte că aş putea să o cer în căsătorie. În tot cazul am cerut-o în căsătorie cu puţin timp înainte ca ea să împlinească 24 de ani. Era ziua de naştere a mamei ei. După ce i-am oferit inelul, am sunat-o pe mama ei şi i-am spus : „Doamnă, de ziua dumneavoastră v-am făcut un cadou. V-am luat fata. Am cerut-o de soţie”, a mai povestit Florin Lehaci.

Maria este campioană olimpică la Paris cu echipajul de 8+1

Maria este campioană olimpică la Paris cu echipajul de 8+1. Cu echipajul de 8+1, ea a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2022 şi 2023 şi la Campionatele Europene din 2018, 2020, 2021, 2023 şi 2024. Florin Lehaci a participat la JO de la Paris cu echipajul de 8+1.

Este de trei ori vicecampion european la proba de opt plus unu, în 2020, 2021 şi 2023. În 2024 a câştigat medalia de argint la proba de dublu rame la Campionatul European, alături de Florin Arteni. A câştigat bronzul la patru rame (2022) şi la opt plus unu (2024).

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed