Echipa Europei a câştigat Laver Cup. Carlos Alcaraz, decisiv. Cum a fost poreclit spaniolul

Echipa Europei a câştigat Laver Cup Berlin 2024. În meciul decisiv, Carlos Alcaraz l-a învins pe Taylor Fritz, duminică, aducând victoria cu 13-11 la general pe Uber Arena.

Echipa Europei a câștigat al cincilea titlu Laver Cup oferind un moment de neuitat pentru căpitanul Bjorn Borg. Acesta îşi încheie mandatul cu un bilanţ de 5-2 în faţa vechiului rival,  şi căpitan al Echipei Lumii, John McEnroe. Și pentru american aceasta a fost ultima dată când apare în postura de antrenor al echipei.

Echipa Europei a câştigat Laver Cup

Carlos Alcaraz a reușit să se impună în fața lui Taylor Fritz cu 6-2, 7-5, duminică, aducând victoria cu 13-11 la general pe Uber Arena. Este al cincilea titlu Laver Cup pentru Echipa Europei. Pentru căpitanul nejucător, Bjorn Borg, această întâlnire a fost ultima ca antrenor al echipei.

„Am făcut-o pentru tine”, i-a transmis Alcaraz.

 „Întotdeauna este greu să joci cu Echipa Lumii la Laver Cup. Sunt foarte mândru de echipa mea”, a spus Borg.

Colegii de echipă i-au găsit lui Carlos Alcaraz și o poreclă, „Fed 05”, aducând aminte de sezonul fabulos pe care l-a avut Roger Federer în urmă cu 20 de ani. Spaniolul a fost însă foarte modest.

„Sunt prea departe de acel nivel. Să sperăm că într-o zi o să îl ating, dar cred că va fi imposibil. Trebuie să îmi găsească altă poreclă, pentru că „Fed 05” îi va aparţine mereu lui Roger.

Este minunat pentru mine că am petrecut timp cu colegii mei aici, am avut ocazia să cunosc persoana din spatele jucătorului. Concurăm mereu sub o presiune mare. Cu foarte mulți nervi, de aceea oamenii care ne văd doar în jocuri au tendința să judece și spună „nu-mi place acest jucător. Cu toate acestea, în spatele tuturor sunt oameni fantastici și să ne cunoaștem mai mult în afara terenului a fost minunat”, a spus Alcaraz.

Componența celor două echipe

TEAM EUROPE: Grigor Dimitrov (Bulgaria), Carlos Alcaraz (Spania), Daniil Medvedev (Rusia), Stefanos Tsitsipas (Grecia), Alexander Zverev (Germania) și Casper Ruud (Norvegia); Căpitan Bjorn Borg, vicecăpitan Thomas Engvist ; Rezerve: Flavio Coboli, Jan-Lennard Struff
TEAM WORLD: Thanasi Kokkinakis (Australia), Taylor Fritz (SUA), Alejandro Tabilo (Chile), Francisco Cerundolo (Argentina), Ben Shelton (SUA), Frances Tiafoe (SUA); Căpitan John McEnroe, vicecăpitan Patrick McEnroe; Nu au avut rezerve

Evoluția scorului. Echipa Europei-Echipa Lumii 13-11

Ziua 1, scor 2-2
Casper Ruud- Franciscolo Cerundolo 4-6, 4-6
Stefanos Tsitsipas – Thanasi Kokkinakis 6-1, 6-4
Grigor Dimitrov-Alejandro Tabilo 7- 6(4), 7-6 (2)
Alcaraz/Zverev- Fritz/Shelton 6-7 (5), 4-6
Ziua 2, scor 4-8
Daniil Medvedev- Frances Tiafoe 6-3, 4-6, 5-10
Carlos Alcaraz-Ben Shelton 6-4, 6-4
Alexander Zverev- Taylor Fritz 4-6, 5-7
Ruud/Tsitsipas- Shelton/Tabilo 1-6, 4-6
Ziua 3, scor 13-11
Alcaraz/Ruud- Shelton Tiafoe 6-2, 7-6 (6)
Daniil Medvedev- Ben Shelton 7-6 (8), 5-7, 7-10
Alexander Zverev – Frances Tiafoe 6-7 (5), 7-5, 10-5
Carlos Alcaraz-Taylor Fritz 6-2, 7-5

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed