Max Verstappen nu a fost iertat. Triplul campion mondial de la Red Bul și-a aflat pedeapsa. Ce este obligat să facă

Max Verstappen plătește pentru gestul său. Triplul campion mondial de la Red Bul a fost sancționat după ce a înjurat în timpul unei conferinţe de presă din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore.

Chiar dacă și-a cerut apoi scuze nu a fost iertat. Comisarii de Formula 1 i-au stabilit pedeapsa și au anunțat ce este obligat să facă.

Max Verstappen plătește pentru gestul său

Comisarii de Formula 1 au decis ca triplul campion mondial de la Red Bull, Max Verstappen, să facă „muncă de interes public”. Pilotul a înjurat în timpul unei conferinţe de presă din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore.

Moderatorul i-a atras atenția cu privire la limbajul său de atunci, în timpul conferinței de joi organizată de FIA.

Comisarii de cursă l-au convocat pe Verstappen vineri pentru o presupusă încălcare a codului sportiv internaţional. Ei au precizat, într-un comunicat, că olandezul şi-a cerut scuze pentru comportamentul său și a dat explicații.

 „Am folosit un cuvânt obișnuit în vorbire, aşa cum l-am învăţat. Engleza nu este limba mea maternă”, a spus campionul.

„În timp ce comisarii acceptă că acest lucru poate fi adevărat, este important ca modelele să înveţe să fie atente atunci când vorbesc în forumuri publice, în special atunci când nu sunt supuse unei presiuni deosebite”, a transmis FIA.

Activitatea de interes public va fi efectuată în coordonare cu secretarul general al FIA pentru sport la o dată care urmează să fie stabilită.

 „Toată lumea înjură, unii oameni mai mult decât alții”

Max Verstappen s-a înfuriat și a luat poziție după ce președintele FIA a comparat piloții cu rapperii care folosesc un limbaj vulgar. Olandezul spune că nu ar trebui să se difuzeze conversațiile radio ale echipelor în timpul curselor.

„Desigur, abuzul este altceva… dar cred că se difuzează prea multe lucruri în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon atașat de tine.

 Mulți oameni spun lucruri necorespunzătoare când sunt plini de adrenalină în alte sporturi; pur și simplu nu sunt preluate. Aici, probabil și din motive de divertisment, lucrurile sunt transmise”, a adăugat el.

Formula 1 cenzurează limbajul neadecvat pe transmisia globală. În trecut unii piloți au folosit intenționat înjurături în conversațiile radio cu echipele lor pentru a preveni difuzarea acestora.

 „Chiar dacă un copil de cinci sau șase ani se uită, vreau să spun că oricum vor înjura. Chiar dacă părinții nu le permit, când cresc se vor plimba cu prietenii lor și vor folosi un astfel de limbaj. Așa că, știți, asta nu schimbă nimic.”, a mai spus pilotul.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed