Tragedia momentului în fotbal! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. O boală cumplită l-a răpus la doar 59 de ani

Tragedia momentului în fotbal! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. O boală cumplită l-a răpus la doar 59 de ani. Este vorba despre atacantul care a scris istorie pentru Italia la Coppa del Mondo, 1990.

Tragedia momentului în fotbal. S-a stins din viaţă marele Totto Schillaci. Fotbalul a rămas fără un alt fost fotbalist uriaş. Acesta a fost răpus de cancer.

Tragedia momentului în fotbal!

Totto Schillaci a avut o carieră importantă, la cele mai tari echipe din Serie A. A evoluat atât la Inter, cât şi la Juventus. Momentul său de glorie s-a consumat însă în tricoul Squadra Azzurra. Coppa del Mondo 1990 a fost apogeul carierei sale.

Schillaci era bolnav de cancer la colon și fusese deja operat de două ori. Acum, n-a mai reuşit să doboare cancerul. A fost căsătorit de două ori, cu Rita și Barbara. Are trei copii, pe Jessica, Mattia și Nicole.

Fostul mare atacant a debutat la Messina, cu legendarii Scoglio și Zdenek Zeman antrenoroi. La Juventus a marcat 15 goluri în 30 de meciuri şi a contribuit la câștigarea Coppa Italia și a Cupei UEFA. Apoi, a venit Cupa Mondială din 1990.

Acolo, a început ca rezervă a lui Andrea Carnevale. A intrat însă pe parcurs şi a netezit drumul spre calificare al Italiei. A dus echipă până în semifinale. A marcat împotriva Cehoslovaciei, Uruguayului, Irlandei și Argentinei. Italia a fost însă eliminată de Argentina.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed