‘Mi-a plătit salariul complet’. Mircea Lucescu a câştigat o sumă uriaşă în 80 de zile. Mărturie uluitoare a selecţionerului

‘Mi-a plătit salariul complet’. Mircea Lucescu a câştigat o sumă uriaşă în 80 de zile. Mărturie uluitoare a selecţionerului. Tehnicianul care vrea să ducă România la Cupa Mondială din 2026 are un trecut fabulos.

Mircea Lucescu a fost, pentru puţin timp, antrenor la Inter Milano. Chiar dacă a antrenat-o pe campioana din Serie A 80 de zile şi-a luat banii pe tot contractul.

Mircea Lucescu a câştigat o sumă uriaşă în 80 de zile

Mircea Lucescu a venit cu dezvăluiri complete din perioada petrecută în Serie A. Şi-a dat demisia după mai puţin de 3 luni de la Inter, dar a încasat echivalentul a un milion de euro în ziua de azi, conform Corriere dello Sport.

Lucescu a dezvăluit în ce condiții s-a despărțit de Inter, în primăvara lui 1999. A fost însă recompensat pe măsură, deşi a renunțat după numai 17 meciuri. Massimo Moratti nu a vrut să audă de plecarea lui, dar după ce a trebuit să-i accepte demisia, l-a și despăgubit.

Lucescu a renunțat după 0-4 cu Sampdoria în Serie A. Asta după ce fusese eliminat şi din sferturile Champions League, fără înfrângere, 2-2 acasă și 1-1 pe Old Trafford. „Am semnat cu Inter și au făcut greșeala de a spune public că la sfârșitul stagiunii va sosi Marcello Lippi. Vă puteți imagina ce-au făcut elevii mei ale căror contracte expirau în vară.

Toată lumea voia să joace, era dezastru! Apoi s-au accidentat Ronaldo, Simeone și Zamorano, și când am înțeles că va fi o nebunie, m-am dus la președinte și i-am spus că voi demisiona”, a mărturisit actualul selecţioner.

Lucescu a abordat şi tema salariului. „Ei bine, el și-a dat seama de greutățile mele și a vrut să-mi plătească oricum salariul complet. Pentru tot angajamentul semnat. Chiar s-a dovedit a fi o persoană minunată.

Permite-mi să-ți mai spun ceva ce simt că s-a evaporat. Unde sunt acele minunate relații umane cu președinții de atunci? Și aș adăuga și fotbaliștii! Președinții și jucătorii erau sufletul echipei. Acum, cu fondurile, nici măcar nu știi nici măcar cine sunt președinții.

E ca și cum fotbalul și-ar fi pierdut sufletul, asta e tot. Moratti, Agnelli, Berlusconi, marile familii l-au abandonat. A trebuit să-l abandoneze treptat. Și uite, același lucru e valabil pentru simboluri. Maldini, Del Piero, Totti, Antognoni.

Înainte, oamenii se identificau cu ele, era o minune, un show. Acum? Rămâne doar să te legi de istorie și culori, aceasta este filosofia fotbalului de astăzi, dar cu siguranță a fost mai frumos înainte”, a mai spus selecţionerul.

Ies la iveală mai multe amănunte legate de salariul antrenorului care a demisionat de la Inter, conform gsp.ro. Lucescu ar fi luat drept lichidare din partea lui Moratti toți banii cuveniți până pe 30 iunie 1999. Asta deşi demisionase cu trei luni mai devreme!

Asta deşi ratase obiectivul de a cuceri Liga Campionilor și nu mai putea spera la reînnoirea acordului pentru un sezon. Preşedintele s-a simţit vinovat că a anunţat devreme venirea lui Marcelo Lippi.

I-a achitat salariul până la finele anului. Adică ar fi vorba despre un miliard de lire italiene, echivalentul, la valoarea de azi, a 500.000 de euro pentru 7 luni. Sumă care în 1999 avea o putere dublă de cumpărare. Plus, în contul următoarelor șase luni, o retribuție similară. În total, un milion de euro, cu dublul banilor ca putere de cumpărare de-atunci.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed