Probleme pentru Ana Bărbosu! Scandalul de la Jocurile Olimpice 2024 escaladează. Ce a ajuns să facă Jordan Chiles

Bronzul de la sol al Anei Bărbosu, în pericol! Americanca Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian. A contestat decizia TAS de a-i acorda medalia româncei. S-a aflat când va primi un verdict.

Chiles, în vârstă de 23 de ani, terminase iniţial pe locul al treilea în proba de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. Punctajul său a fost recalculat, permiţându-i acesteia să o surclaseze pe românca Ana Bărbosu.

Probleme pentru Ana Bărbosu!

În urma contestației, Echipa României a câștigat la Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Chiles ar fi solicitat o reevaluare a punctajului său cu patru secunde prea târziu, motiv pentru care medalia de bronz a fost trecută în contul româncei.

În continuare, avocații lui Jordan Chiles vor să demonstreze faptul că cererea a fost depusă la timp. Mai mult de atât, americanii susțin faptul că şeful juriului, care s-ar fi ocupat de cazul cu pricina, ar fi lucrat timp de mai mulţi ani în calitate de consilier pentru România.

„În lumina acestor probleme incontestabile, Chiles cere Tribunalului să îi restabilească punctajul pe care l-a obţinut pe bună dreptate în ultima probă la sol. Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair-play-ul!”, a spus avocatul Maurice Suh.

„Atacurile rasiste sunt extrem de dureroase!”

„Pentru a adăuga la această durere sufletească. Atacurile rasiste imediate de pe reţelele de socializare sunt false. Și extrem de dureroase. Mi-am pus inima şi sufletul în acest sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara.

M-am simţit ca şi cum totul ar fi fost îndepărtat”, a spus ea. „M-am simţit ca şi cum m-aş fi întors în 2018 (referindu-se la faptul că antrenorul ei de atunci era violent cu ea), când îmi pierdusem dragostea pentru sport. Am pierdut-o din nou!”, a mărturiswit Jordan Chiles.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed